marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Procurorii Parchetului Dolj nu protestează

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au decis, joi, în adunarea generală să nu protesteze faţă de OUG 7, ordonanţă a cărei abrogare şi ei o cer.

A fost respinsă cu majoritate de voturi propunerea privind suspendarea activităţii procurorilor, cu excepţia cauzelor urgente.

De asemenea, a fost respinsă cu majoritate de voturi propunerea de desfăşurare restrânsă a activităţii .

Policlinica Buna Vestire Craiova

În unanimitate s-a hotărât ralierea la poziţiile exprimate de către colegii procurori,  în sensul abrogării OUG nr. 7/2019, cu excepţie prevederilor referitoare la admiterea la INM şi sesizarea Avocatului Poporului cu excepţia de neconstituţionalitate a actului menţionat”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Dolj.

În plus, reprezentanţii Parchetului au afirmat că nu au fost făcute presiuni asupra unora dintre procurori, aşa cum s-a menţionat de către unele instituţii de presă.

Întrucât în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora procurorilor nu li se vor plăti drepturile salariale în ipoteza suspendării activităţii, facem următoarele precizări:

Potrivit art. 181 din Legea nr. 62/2011, prin grevă se înţelege orice formă de încetare colectivă şi voluntară a lucrului.

În conformitate cu art. 202 din acelaşi act normativ, procurorii nu pot declara grevă.

De asemenea, potrivit art. 195 din Legea nr. 62/2011, pe durata participării la grevă, contractul individual de muncă sau raportul de serviciu este suspendat de drept.

Totodată, potrivit art. 49 alin. 2 din Legea nr. 53/2003, suspendarea contractului colectiv de muncă are ca efect suspendarea prestării muncii şi a plăţii drepturilor de natură salarială.

În deschiderea adunării generale primul procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a adus la cunoştiinţă procurorilor prezenţi dispoziţiile legale mai sus menţionate.

Precizăm de asemenea că fiecare procuror a votat potrivit propriei voinţe, nefiind exercitată nici o formă de constrângere”, se mai arată în comunicatul menţionat.

Politica