joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Voleibalistele lui Zlotea și-au atins obiectivul

Echipa de volei feminin, SCM U Craiova, a pierdut partida disputată pe terenul celor de la Sibiu, scor 3-0 (13-25, 17-25, 15-25). Meciul a contat pentru ultima etapă din sezonul regulat al Diviziei A2 Vest.

În ciuda înfrângerii, trupa din Bănie a terminat sezonul regulat pe poziția a șasea și s-a calificat în play-off-ul de promovare în Divizia A. Este o performanță pentru Craiova, dacă se ține cont de media de vârstă a lotului. Chiar antrenorul echipei, Lucian Zlotea, spunea înainte de startul sezonului că obiectivul este calificarea la turneul de promovare. În felul acesta, craiovencele au șansa să evolueze în mai multe meciuri și să capete experiență. Tânărul tehnician speră ca SCM să promoveze cu o echipă formată 90% din oltence.

„În momentul acesta nu se pune problema de promovare. Obiectivul rămâne același ca și anul trecut, să reușim să formăm un grup puternic. Am adus câteva junioare de la Titulescu. Fetele sunt de mare perspectivă. Sunt foarte mulțumit de ele și de cum lucrează. Obiectivul nostru clar este construirea unui nucleu. Poate la anul ne vom propune să promovăm cu o echipă 90% formată din craiovence. Personal, îmi doresc să ajungem la turneul de promovare. Este foarte greu, dar nu este imposibil. Dacă reușim acest lucru, consider că am făcut mai mult decât se poate în acest moment. Avem capacitatea, chiar dacă este un obiectiv ridicat. Am încredere în fete că pot să se depășească. Contează să ajungem la turneul de promovare. În primul rând, în felul acesta o să avem meciuri în plus. Trebuie să clădim ceva. Anul trecut ne-am oprit în luna martie. Dacă mergeam la turneul de promovare, aveam încă două luni de jocuri”, a spus Zlotea, chiar înainte de startul sezonului regulat din Divizia A2 Vest.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Voleibalistele vor juca în prima fază a play-off-ului contra formației CSU Oradea. Meciurile se vor juca în sistem „cel mai bun în 3 jocuri” și vor avea loc pe 2 martie, respectiv 9 martie. Duelul decisiv va fi pe 16 martie.

Play-off-ul Divieizei A2 Vest:

CSM Tg. Mureș – CSM Sighetu Marmației
FC Argeș – CSU Poli Timișoara
CSU Oradea – SCM U Craiova
CSM Lugoj – CSM Sibiu

Politica