joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Taxa de urgență pentru obținerea extrasului de carte funciară, eliminată

Doljenii pot obține pe loc extrasul de carte funciară. Din această lună, taxa de urgență de 100 lei, pentru acest document, a fost eliminată. Doljenii vor plăti acum 25 lei.

„Se pot elibera extrase din cartea funciară, pe loc, dacă imobilele sunt în sistemul informatic integrat. Din luna februarie, nu se mai plătește acea taxă de urgență. Taxa de urgență rămâne valabilă pentru alte operațiuni, dar pentru extrasul de carte funciară nu se mai plătește. Până acum, taxa de eliberare era 20 de lei, în regim normal, respectiv 100 de lei în regim de urgență. Acum s-a uniformizat, fiind o taxă de 25 de lei, cu eliberare pe loc. La noi în județ, majoritatea imobilelor sunt în sistemul informatic”, a declarat directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Dolj, Mihai Cilibiu.

În plus, toate cărțile funciare care sunt în format de hârtie vor fi convertite în format electronic.
„Am demarat o acțiune de amploare, în cadrul instituției, respectiv acțiunea de conversie. Acest lucru înseamnă că toate cărțile funciare care sunt în format de hârtie, care nu sunt în sistemul informatic, trebuie convertite. Totul va fi în format electronic. Se lucrează continuu la acest aspect și sper ca până la finele anului, toate cărțile funciare să fie convertite pentru ca o persoană care are nevoie să nu mai fie nevoită să aștepte, ci să își ia pe loc extrasul”, a mai afirmat Cilibiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica