Mehedinți: Preot mort într-un cumplit accident

Un slujitor al Domnului din județul Mehedinți a trecut la cele veșnice, în floarea vârstei, în urma unui teribil accident rutier petrecut azi în Croația. În cauză este vorba de preotul Dumitru Armanca care slujea în parohia din satul Jidoștița, comuna Breznița de Ocol. În mașină condusă de preot și implicată în accident se mai aflau soția și fiul, care sunt în stare gravă.

Preotul Dumitru Armanca a murit într-un teribil accident de circulație, pe o autostradă din Croația. Plecase spre Italia, să își viziteze fratele. În mașină, alături de el, se mai aflau soția și fiul, aceștia fiind în stare foarte gravă la spital. Părintele Armanca era foarte iubit de enoriași mai ales că a reușit să ridice o biserică în sat. Colegii săi de la Episcopia Severinului și Strehaiei sunt șocați de cumplita veste. „Era cunoscut atât de noi, cât și de enoriașii pe care îi păstorea, ca un preot de o înaltă ținută morală și intelectuală, care a făcut foarte multe pentru parohia unde slujea, apucându-se să ridice, în vremuri destul de vitrege, o biserică mare, una dintre cele mai mari construite de noi, după înființarea Episcopiei, biserică de care avea grijă pentru ca lucrările să fie duse la bun sfârșit. Credincioșii îl regretă și nouă ne pare rău că nu mai poate sluji în fiecare duminică la altarul bisericii din Parohia Jidoștița. Dumnezeu să îl odihnească și sperăm că familia va avea puterea necesară să treacă cu bine peste această drama”, a declarat preotul Cosmin Necșoiu purtătorul de cuvânt Episcopia Severinului și Strehaiei.

 

Populare

Recomandări

Mehedinți: S-a votat bugetul și lista de investiții pe 2003, la Consiliul Județean

Consilierii din cadrul Consiliului Județean Mehedinți au aprobat, în...

Președintele CNCD, despre interzicerea femeilor la Mănăstirea Frăsinei: ”Sunt lucruri care țin de organizarea internă a cultului respectiv”

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, a...

VIDEO/ Olt. Incendiu la Giuvărăști

Pompierii ISU Olt au intervenit miercuri noapte pentru stingerea...

Accident grav în Mehedinți. O persoană a rămas încarcerată

Accident grav pe DN 67, în localitatea Puținei din...