vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANM: Vreme schimbătoare în următoarele zile

Vremea continuă să fie schimbătoare, cu perioade în care temperaturile maxime vor ajunge la 14 grade Celsius, dar şi cu intervale în care valorile termice vor scădea considerabil, chiar şi până spre zero grade Celsius, în zona Maramureşului, în timp ce precipitaţiile îşi vor face simţite prezenţa după 21 februarie, arată prognoza de specialitate, valabilă pentru următoarele două săptămâni (18 februarie – 3 martie), publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Oltenia, în intervalul 18 – 21 februarie, vremea va fi caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 11 – 14 grade, urmând ca această medie să scadă accentuat, spre valori de la un grad la 4 grade Celsius, în intervalul 22 – 24 februarie. În a doua săptămână, valorile termice se vor apropia de cele specifice perioadei, iar maximele se vor situa, în medie, între 7 şi 10 grade. Pe parcursul celor două săptămâni, media minimelor va fi, în general, între -2 şi 2 grade. Excepţie face intervalul 23 – 25 februarie, în care nopţile vor fi mai reci, cu o medie în jurul valorii de -5 grade. Vor fi precipitaţii slabe în data de 22 februarie, dar posibil şi în unele zile ale intervalului 26 februarie – 3 martie.

La munte, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vremea se va răci treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea de la 6 grade pe 18 februarie până la -9 grade în ziua de 22 februarie. Media temperaturilor minime va scădea, de asemenea, de la -2 grade, pe 18 februarie, pâna la -12 grade în intervalul 23 – 24 februarie. În perioada 25 februarie – 3 martie, tendinţa va fi în general de creştere, cu medii ale temperaturilor maxime între -4 şi -2 grade, iar a celor minime, în general, între -11 şi -5 grade. Începând din 20 februarie, vor fi precipitaţii, mai ales ninsori, aproape în fiecare zi, dar cu probabilitate mai ridicată în intervalele 21 – 23 februarie şi 26 februarie – 3 martie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica