joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. 420.000 de euro, despăgubire după moartea unei paciente

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a fost lăsat fără 420.000 de euro, banii ajungând la familia unei paciente care a decedat ca urmare a culpei medicale, scrie Adevărul.
Potrivit sursei citate, banii au fost retraşi din fondurile unității medicale și transferaţi de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj în contul executorului judecătoresc.
Raluca Tulic a murit în anul 2011, la vârsta de 17 ani, după ce s-a internat la Secţia ORL a Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu cu diagnosticul de amigdalită. Medicul Carmen Braia s-a ocupat de pacientă şi i-a prescris un tratament cu antibiotice, dar nu i s-a făcut testul necesar pentru a se constata dacă este alergică. După ce i s-a administrat tratamentul cu antibiotic, adolescenta a intrat în şoc anafilactic şi a murit. Medicul a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, stabilizându-se culpa medicală în acest caz.
Curtea de Apel Craiova a dat sentinţa finală în acest caz şi a obligat medicul şi spitalul să plătească în solidar despăgubiri de peste 420.000 de euro. Medicul ORL Carmen Braia a fost condamnat defintiv la trei ani de închisoare cu suspendare.

Politica