joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Orele de Educaţie fizică de la clasa pregătitoare şi la clasa I, înlocuite cu „Joc și mișcare” și „Muzică și mișcare”

Ministerul Educaţiei vrea să scoată orele de Educaţie fizică de la clasa pregătitoare şi clasa I.

Potrivit Hotnews, propunerea vine la sugestia Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, care motivează că modificarea vine în contextul în care „există semnale din partea cadrelor didactice, părinţilor şi a directorilor cu privire la dificultăţile de adaptare a copiilor în primii ani de şcoală la disciplina Educaţie fizică”.

Proiectul de ordin pentru schimbarea planului cadru de la ciclul primar, care va fi discutat joi, 14 februarie 2019, în Comisia de Dialog Social, la sediul Ministerului Educației Naționale, prevede că elevii de la clasele pregătitoare şi întâi vor avea câte două ore din disciplinele Joc şi mişcare şi Muzică şi mişcare. Elevii de clasa a doua vor avea o oră de Educaţie fizică, şi nu două cum e în prezent, o oră de Joc şi mişcare şi două ore de Muzică şi mişcare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acelaşi document arată că disciplina de educaţie fizică va avea o alocare de o oră pe săptămână la clasa a II-a şi de 2 ore pe săptămână la clasele a III-a şi a IV-a.

Ordinul prevede că elevii de la clasa pregătitoare vor avea minimum 19 ore pe săptămână şi maximum 20. Cei din clasa I, clasa a II-a şi clasa a III-a vor avea minimum 20 de ore pe sătpămână şi maximum 21 de ore săptămânal, iar cei din clasa a IV-a vor avea maximum 22 de ore pe săptămână.

Politica