joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

UDMR va lua mai mulţi bani de la buget

Liderii coaliţiei PSD – ALDE au discutat în cursul săptămânii în mai multe ședințe principalele linii ale bugetului de stat pe 2019.

Potrivit Hotnews, mărul discordiei între Guvern și autoritățile locale este plata cheltuielilor sociale. În urma discuției Dragnea-Teodorovici-primari nu s-a ajuns la un consens. Așa cum au spus și primarii participanți la discuții, autoritățile locale vor suporta 10% din bugetul propriu pentru plata cheltuielilor sociale.

Surse politice au declarat că varianta propusă de Teodorovici primariilor și care va rămâne prinsă în bugetul de stat are doar mici modificări. Mai exact, Guvernul va prelua din cheltuielile cu asistență socială plata personalului neclerical (partea administrativă a bisericilor) iar direcțiile de asistența socială și însoțitorii handicap vor rămâne plata autorităților locale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, în cadrul negocierilor cu UDMR, Guvernul a crescut procentul repartizat județelor de la 5% la 7,5%. Amendamentul a fost făcut special la cerea UDMR.

UDMR a negociat această prevedere cu Guvernul, în contextul în care în Transilivania controlează Consiliile Județene din județele cu cea mai mare reprezentare a maghiarilor. Totodată UDMR are probleme cu propriul electorat care îi acuză pe liderii Uniunii și este nemulțumit de asocierea acestora cu PSD.

UDMR reprezentat de Kelemen Hunor și Cseke Attila au participat, alături de Călin Popescu Tăriceanu la discuțiile pe buget din biroul de la Parlament al lui Liviu Dragnea.

Politica