miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

În anii ’80, Dealul Grădişte era „ornat” cu tablouri uriaşe ale lui Nicolae şi Elena Ceauşescu

Istoricul Aurelia Grosu a postat, pe Facebook, o serie de fotografii reprezentând imagini cu Slatina anilor ’80, care te duc cu gândul la Coreea de Nord.

În una dintre aceste imagini se pot observa tablourile imense ale cuplului dictatorial, Nicolae şi Elena Ceauşescu, pe Dealul Grădişte. Istoricul arată că, în acea vreme, au existat discuţii cu privire la unghiul din care s-a făcut această fotografie, deoarece portretele tovarăşilor sunt în plan secundar, în centrul fotografiei fiind fostul magazin „Oltul”. Şefii comunişti au cerut ştergerea acestor imagini, tocmai din acest motiv.

„Imagini șterse. Fotografia cu magazinul «Oltul» a iscat, la vremea respectivă, o „furtună”, spunându-se că portretele tovarășilor sunt în plan secundar, minimalizate de înălțimea clădirii. Excesul de zel naște monștri!”, notează Aurelia Grosu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alte două fotografii din Slatina anilor 1980 arată zona de pasaj dintre „orașul vechi” și „orașul nou” şi spațiile comerciale, dar şi terasa din zona de lângă fostul magazin Oltul. Treptele din actualul Expo Parc există şi astăzi, iar terasa respectivă a devenit pizzerie.

Politica