joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fipronil la Scorniceşti. 75.000 de găini ar putea fi ucise

Testele de laborator arată că ouăle produse la ferma din Scornicești sunt în continuare contaminate cu insecticid. În aceste condiții, se menține interdicția de comercializare a lor, iar afacerea stă să se prăbușească. Păsările ar putea fi ucise de proprietar, având în vedere cantitățile mari de Fipronil depistate inclusiv în țesutul adipos al găinilor.

Direcția Veterinară a primit în această după-amiază rezultatele analizelor de laborator efectuate la ouăle și păsările de la ferma din Scornicești. Cantitățile de Fipronil se păstrează peste limita maximă admisă, așa că toate ouăle vor merge în continuare către neutralizare.

Agentul economic va fi notificat în legătură cu aceste rezultate. Probele au fost prelevate atât din ouă cât și din țesutul adipos, iar concentrația de Fipronil este peste limita maximă admisă. Până acum au fost neutralizate aproximativ 860.000 ouă”, a explicat Venera Popa, consilier Superior în cadrul DSVSA Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Societatea respectivă mai deține încă o fermă în Teleorman. Și aici au fost găsite cantități mari de Fipronil în ouă, iar găinile au fost, în final, ucise. La Scornicești sunt  75.000 de găini care ar putea avea aceeași soartă.

Politica