marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Petrom amână decizia privind investiția în Marea Neagră

OMV Petrom anunţă că, mediul legislativ actual nu oferă premisele necesare pentru o decizie de investiţie în valoare de câteva miliarde în perimetrul Neptun Deep, informează Mediafax.

În toamna anului trecut, compania anunța, după apariţia legii offshore, că a amânat luarea unei decizii privind investiţia în proiectul de explorare din Marea Neagră pentru 2019, din cauza Guvernului român, care a avut nevoie de prea mult timp pentru legea offshore. Explorarea blocului Neptun din Marea Neagră este un joint venture între OMV Petrom şi compania americană ExxonMobil.

OMV Petrom este în curs de evaluare a impactului OUG 114 asupra operaţiunilor companiei, deoarece legislaţia secundară încă nu a fost emisă, precizează raportul remis bursei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru anul în curs, OMV Petrom preconizează că preţul mediu al ţiţeiului Brent va fi de 65 USD/baril.

Compania se aşteaptă ca producţia să scadă cu aproximativ 5% faţă de anul anterior, fără a include iniţiativele de optimizare a portofoliului, în principal din cauza declinului natural. Compania se va concentra pe barilii cei mai profitabili. Procesul de vânzare a altor zăcăminte va continua.

În materie de investiţii, vor fi forate aproximativ 100 de sonde noi şi sidetrack-uri şi va fi menţinut un nivel constat de reparaţii capitale faţă de anul anterior; Investiţiile de explorare sunt estimate la circa 380 mil lei.

Politica