joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un fals chirurg italian a operat în România de zeci de ori

Un fals chirurg italian a fost depistat în România, bărbatul operând în mai multe clinici private fără a avea însă dreptul de liberă practică, ci doar o parafă, informează Mediafax.

Referitor la acest caz, Sorina Pintea a spus că momentan nu ştie de ce respectivul cetăţean a fost angajat fără a avea drept de liberă practică și, de asemenea, că nu ştie câţi pacienţi a operat respectivul bărbat sau în ce clinici şi-a desfăşurat ilegal activitatea.

Se pare că, bărbatul s-a dat în România chirurg plastician și nu intra singur în sala de operație. Asistentele au observat că acesta nici măcar nu știa să se spele pe mâini și să-și pună mănușile în mod corespunzător. Așa s-a descoperit că este un chirurg fals.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Italianul cu doar 8 clase absolvite nu a cerut avizul de liberă practică nici de la Colegiul Medicilor din România, nici la cel din București.

A fost făcută o sesizare la DSP și la Colegiul Medicilor și a început o anchetă. În plus, a fost demarată și o anchetă penală de către procurorii de la Parchetul General.

Colegiul Medicilor a început o verificare a tuturor clinicilor private în care lucrează medici străini.

Politica