vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ancheta în cazul spargerii de la Altex continuă

Anchetatorii au în vedere suspecţi din mai multe judeţe în cazul spargerii magazinului Altex din Slatina, astfel de „lovituri” fiind date şi în alte zone ale ţării.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa, a afirmat că situaţia este în atenţia autorităţilor din toată ţara.

Suntem pe investigaţii, pe măsuri, există un dosar înregistrat la Parchetul Slatina, este în atenţia noastră, ca de altfel şi la nivel de ţară. Deja fiind un fenomen, la nivel de IGPR şi de parchete, sunt luate măsuri. Sunt suspecţi din mai multe judeţe”, a declarat ea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Anchetatorii nu exclud posibilitatea ca hoţii să n-aibă legătură între ei.

Nu vă închipuiţi că este acelaşi cerc în toată ţara pentru că ar fi imposibil ca astăzi să fie la Olt, mâine în altă parte. Eu cred că sunt pur şi simplu mai mulţi care acţionează. Probabil că au observat că este un mod de a-şi procura diverse bunuri”, a mai declarat Anca Anuţa.

Furtul de la magazinul Altex s-a petrecut, la începutul lunii ianuarie. Potrivit surselor Gazeta Nouă, hoţii au venit cu două autoturisme pe care l-au lăsat pe strada Oituz, coborând pe versant până în partea de sus a galeriei comerciale, acolo unde se află doar magazinul Altex.

Cei patru suspecţi au acţionat „fulger”, intrând în magazin cu ajutorul unui levier la ora 03.30 şi ieşind la 03.31. Forţarea uşii de acces a declanşat alarma, însă acest lucru nu i-a speriat pe intruşi.

Pe imagini se observă că hoţii purtau bluze cu glugă, iar feţele le aveau acoperite cu fulare. Pe tot parcursul „operaţiunii”, cei patru ştiu să nu privească spre camerele de supraveghere.

Paznicul galeriei a intervenit cu dificultate deoarece postul său este situat în partea de jos a imobilului, iar scara rulantă era închisă. Chiar şi aşa, unuia dintre hoţi i-a căzut geanta cu smartphone-uri, în goana spre maşină.

Aceleaşi surse au declarat, pentru Jurnalul Olteniei, că autoturismele hoţilor sunt surprinse de sistemul de supraveghere video, la intrarea şi ieşirea din oraş, şi cel mai probabil aceştia nu sunt din Slatina. Se pare că spărgătorii sunt specializaţi pe magazinele Altex, spargeri similare fiind date, la finalul anului trecut, la Tulcea şi Râmnicu Vâlcea.

Politica