vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

123 de localităţi din 13 judeţe, fără energie electrică

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile erau, la ora 7,00, nealimentate cu energie electrică 123 localităţi din 13 judeţe, fiind afectaţi 78.480 consumatori finali, informează Ministerul Afacerilor Interne.

134 de echipe ale distribuitorilor de energie acţionează în teren pentru remedierea avariilor.

Cele 13 judeţe afectate sunt Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Gorj, Prahova şi Vâlcea, precizează sursa citată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne precizează că monitorizează în continuare situaţia din teren prin Centrul Naţional de Conducere Integrată, care cooperează permanent cu celelalte instituţii reprezentate în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, până la revenirea la normal a vieţii comunităţilor afectate de vremea nefavorabilă. Se menţin în stare de operativitate toate categoriile de mijloace şi echipamente pentru asigurarea acţiunilor de răspuns, astfel încât, manevra de forţe şi mijloace să se realizeze în cel mai scurt timp.

În contextul fenomenelor hidrometeorologice, în ultimele 24 de ore, s-au semnalat efecte la nivelul a 18 judeţe (AR, AG, BR, BZ, CL, CT, DB, GJ, GR, IF, IL, MH, OT, PH, TL, TR, VL, VS) şi municipiul Bucureşti, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 16 beciuri/curţi, deblocarea a 37 autovehicule cu 52 de persoane, degajarea a peste 1.800 copaci, 26 stâlpi de electricitate şi a 80 cabluri electrice, fiind avariate 221 autoturisme.

Conducerea MAI a solicitat prefecţilor să se asigure că există permanenţă la sediile primăriilor în zonele afectate de ninsori, polei şi ploi sau cu risc de inundaţii, până la normalizarea situaţiei.

Potrivit informării MAI, în prezent nu sunt drumuri naţionale sau autostrăzi cu traficul blocat ca urmare a evenimentelor rutiere sau ca efect al manifestărilor meteorologice din ultima perioadă. Circulaţia rutieră pe DN 67C Novaci – Rânca, judeţul Gorj, este restricţionată pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, restricţie de tonaj ce va fi menţinută pe toată perioada sezonului rece. În prezent, se intervine în 4 judeţe (Ialomiţa, Dâmboviţa, Prahova şi Mehedinţi) şi municipiul Bucureşti pentru degajarea zăpezii de pe carosabil, pentru împrăştierea de materiale antiderapante şi pentru degajarea copacilor/stâlpilor căzuţi.

Politica