vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Corina Creţu: Țările UE care nu reușesc să combată frauda și corupția nu vor mai primi fonduri europene

Comisarul european Corina Creţu a declarat, luni, că proiectul PE care prevede că guvernele statelor membre UE care se implică în afaceri judiciare sau nu combat eficient fraudele şi actele de corupţie riscă suspendarea fondurilor comunitare răspunde principiului ”toleranţă zero faţă de fraudă”.

La întrebarea dacă România va avea de suferit din cauza acestui proiect, ea a afirmat că poziţia a fost exprimată de preşedintele CE Jean-Claude Juncker.

Rămâne de văzut cum va funcţiona acest mecanism în formula adoptată probabil în mai, la Sibiu. La ora actuală oricum avem toleranţă zero faţă de fraudă şi practic îngheţăm toate fondurile. Deci practic această rezoluţie vine să completeze ceea ce avem deja implementat. Până la ora actuală nu erau legate de aceste condiţionalităţi mai degrabă politice, ci de unele macro-economice. Cred că sunt cazuri şi cazuri. Să vedem cum va fi adoptat şi cum va funcţiona acest mecanism”, a completat Creţu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Guvernele statelor membre ale Uniunii Europene care se implică în afaceri judiciare sau nu combat eficient fraudele şi actele de corupţie vor risca suspendarea fondurilor comunitare, conform unui proiect de rezoluţie aprobat recent de Parlamentul European.

Planul va fi implementat doar dacă va fi aprobat după negocieri de Parlamentul European şi de Consiliul European.

Politica