vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Taxe vamale pentru importurile de biciclete electrice chinezeşti

Uniunea Europeană impune, de sâmbătă, taxe vamale între 18,8 şi 79,3% pentru importurile de biciclete electrice chinezeşti, despre care fabricanţii europeni spun că beneficiază de subvenţii, potrivit Mediafax.
Măsura apare în jurnalul oficial al UE, în urma unei propuneri a Comisiei Europene votată în decembrie.

Taxele antidumping şi împotriva subvenţiilor sunt cele mai recente măsuri luate de europeni împotriva importurilor din China, ce variază de la panouri solare la oţel, măsuri care au stârnit reacţii puternice la Beijing.

Comisia a constatat că exporturile chineze de biciclete electrice în Uniunea Europeană au crescut de mai mult de trei ori, din 2014 până în septembrie 2017. Cota lor de piaţă a crescut la 35%, în timp ce preţurile medii au scăzut cu 11%.
Producătorul de biciclete Gigant din Taiwan, unul dintre cei mai mari din lume, cu fabrici în China, dar şi în Olanda va fi taxat cu 24,8%.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Printre producătorii europeni se numără Accell şi Gazelle din Olanda, Eurosport DHS din România şi Derby Cycle Holding din Germania.

Asociaţia Europeană a Producătorilor de Biciclete a anunţat că apreciază măsura, care protejează 800 de companii mici şi mijlocii care au 90.000 de angajaţi.

Politica