joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/Razie în Craiova. Un tânăr drogat şi un altul cu arme albe asupra lui, între cei prinşi de Poliţie

Un tânăr de 26 ani, din Craiova, a fost prins, vineri, de poliţişti în timp ce conducea un autoturism deşi se afla sub deși se afla sub influența substanțelor psihoactive.
Tânărul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice, iar poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.
„De asemenea, în urma controlului corporal efectuat unui tânăr de 24 de ani, din Craiova, pasager în același autoturism, polițiștii au găsit 3 plicuri ce conțineau fragmente vegetale, ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri”, arată IPJ Dolj.

Tot vineri, un tânăr de 25 ani, din Craiova, s-a ales cu dosar penal după ce poliţiştii au găsit asupra lui un briceag. Alţi doi bărbaţi, de 25 şi 30 de ani, din Craiova, au fost depistaţi într-un club din oraş având asupra lor, în haine, câte un spray ce conținea substanță iritant-lacrimogenă.
„Cei doi au fost conduși de polițiști la sediul unei secții din Craiova pentru continuarea cercetărilor, în cauză fiind întocmite 2 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de portul fără drept de obiecte periculoase”, conform IPJ Dolj.

Pe lângă cei patru, poliţiştii au prins în fapt şi alţi indivizi certaţi cu legea. Asta, în cadrul unei razii făcute, vineri, de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență, a activităților comerciale ilicite, precum și a abaterilor la regimul circulației rutiere. La această razie au luat parte peste 100 de politişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, dar si luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Astfel, în Craiova, au fost instituite 35 de filtre rutiere în cadrul cărora polițiștii au verificat aproximativ 950 de autovehicule, totodată fiind efectuate controale la peste 100 de agenţi economici (baruri, discoteci şi unităţi de alimentaţie publică).
În cadrul raziei au fost legitimate aproximativ 1.300 de persoane, 219 dintre acestea fiind controlate corporal.
În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 8 infracţiuni în flagrant delict, 4 la regimul rutier (2 conducători auto au fost depistaţi conducând fără permis de conducere şi 2 sub influenţa alcoolului sau a substanțelor psihoactive) şi 4 de natura judiciară.
Totodată, polițiștii au aplicat 114 sanctiuni contravenționale, acestea vizând atât nereguli constatate la regimul rutier, cât si abateri de la normele de convietuire socială și comerț, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de aproximativ 27.000 de lei.
Ca masuri complementare, polițiștii au retinut 10 permise de conducere si au retras 2 certificate de înmatriculare”, potrivit IPJ Dolj.

Politica