vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Modificări în proiectul Spitalului Regional: Heliport pe clădire

Viitorul Spital Regional de la Craiova va avea cinci etaje, iar la ultimul nivel va fi amenajat un heliport, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, care susţine că unitatea sanitară va fi realizată.

Potrivit şefului administraţiei doljene, în prezent, se discută şi despre împărţirea secţiilor între viitoarea unitate spitalicească şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Craiova. După ce va fi luată o decizie în acest sens, va fi întocmit un document ce va fi transmis Ministerului Sănătăţii.

„Spitalul Regional, construirea acestuia, este un proiect important pentru noi. Craiova nu a fost scoasă niciodată de pe harta acestor spitale. În acest moment, vă spunem că am primit un draft de la proiectanții care se ocupă de acest spital și vă transmitem că proiectul a suferit câteva modificări. Știm că va fi un spital cu cinci etaje și la ultimul etaj va fi făcut un heliport pentru elicoptere. În zilele următoare trebuie să stabilim, să decidă cei care sunt de specialitate, ce secții rămân în actualul spital și ce secții vom avea în partea cealaltă. Vom întocmi o situație în acest sens, un document, și trimitem la București. Cert este că acest spital se va face, așa cum s-a discutat ultima dată, în două etape, respectiv etapa până în 2020, când se vor întocmi toate documentele și etapa 2021-2027 când urmează executarea lucrărilor”, a declarat Ion Prioteasa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministerul Sănătății susţine că prima etapă privind construirea spitalelor regionale, finanţată din POR 2014 – 2020, va avea ca obiective întocmirea proiectelor tehnice şi verificarea acestora, întocmirea planurilor de reorganizare locală, a planurilor de tranziţie, a caietelor de sarcini pentru execuţie lucrări de construire, precum şi sprijin tehnic pentru pregătirea aplicaţiilor de finanţare pentru a doua etapă.

A doua fază, finanţată din POR 2021-2027, prevede executarea lucrărilor de construire şi operaţionalizarea celor trei spitale.

„Conform studiilor realizate de experţii BEI, costurile totale pentru construcţia şi dotarea celor trei spitale sunt de aproximativ 400 de milioane pentru fiecare spital”, au transmis reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

 

Politica