marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Protest la spital, după transferul tardiv al unui bebeluș de un an

Zeci de persoane au protestat, sâmbătă, în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă din Vâlcea, după ce un copil în vârstă de un an a fost transferat prea târziu la Bucureşti, acesta fiind în comă.

Oamenii, adunați sâmbătă în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă din Vâlcea, au cerut socoteală medicilor care au greşit pentru că nu au decis transferul copilului în termen util la Bucureşti, dar şi conducerii unităţii medicale, care trebuie să răspundă în faţa acestui caz de malpraxis. Printre protestatari au fost şi bunicii copilului care, în prezent, este în stare foarte gravă la Spitalul Marie Curie din Bucureşti.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că îşi cere scuze părinţilor şi bunicilor copilului, care trec prin această suferinţă şi i-a asigurat că dacă se vor cosntata inadvertenţe, va urma o plângere penală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit reprezentanţilor Spitalului din Vâlcea, copilul s-a născut pe 11 decembrie 2017, iar pe 3 ianuarie 2019 a fost dus la spital, la ora 15.07. Internarea la Pediatrie în Vâlcea a fost efectuată la ora 15.23 şi a plecat din Pediatrie pe 4 ianuarie, la ora 15.00, către ATI, la Spitalul la Marie Curie.
DSP Vâlcea a a început o anchetă în acest caz.

sursa foto: Ziarul de Valcea

Politica