Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Jaf la minut. 100 de smartphone-uri furate în 60 de secunde

Publicat

pe

Poliţiştii slătineni caută patru persoane care au dat spargerea la magazinul Altex de lângă Kaufland, hoţii reuşind să fugă cu peste o sută de smartphone-uri. Sursele Jurnalul Olteniei spun că furtul s-a petrecut în aproximativ un minut, iar imaginile arată că făptaşii s-au îndreptat direct către locul în care erau ţinute telefoanele de ultimă generaţie.

Potrivit surselor citate, hoţii au venit cu două autoturisme pe care le-au lăsat pe strada Oituz, coborând pe versant până în partea de sus a galeriei comerciale, acolo unde se află doar magazinul Altex. Cei patru suspecţi au acţionat „fulger”, intrând în magazin cu ajutorul unui levier la ora 03.30 şi ieşind la 03.31. Forţarea uşii de acces a declanşat alarma, însă acest lucru nu i-a speriat pe intruşi.

Pe imagini se observă că hoţii purtau bluze cu glugă, iar feţele le aveau acoperite cu fulare. Pe tot parcursul „operaţiunii”, cei patru au ştiut să nu privească spre camerele de supraveghere.

Paznicul galeriei a intervenit cu dificultate deoarece postul său este situat în partea de jos a imobilului, iar scara rulantă era închisă. Chiar şi aşa, unuia dintre hoţi i-a căzut geanta cu smartphone-uri, în goana spre maşină.

Aceleaşi surse au declarat, pentru Jurnalul Olteniei, că autoturismele hoţilor sunt surprinse de sistemul de supraveghere video, la intrarea şi ieşirea din oraş, şi cel mai probabil aceştia nu sunt din Slatina. Se pare că spărgătorii sunt specializaţi pe magazinele Altex, spargeri similare fiind date, la finalul anului trecut, la Tulcea şi Râmnicu Vâlcea.

Poliţiştii au deschis un dosar în acest caz.

La data de 8 ianuarie, reprezentanții unei societăți comerciale au sesizat prin 112 faptul că în noaptea de 7 spre 8 ianuarie, persoane necunoscute au sustras, din incinta unui punct de lucru din municipiul Slatina, mai multe telefoane mobile. Polițiștii desfăşoară activități în vederea identificării autorilor. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Centrul Comercial Altex Slatina are un regim de înălţime P+1 etaj şi s-a deschis la începutul lunii septembrie 2018. Altex a investit în centrul comercial aproape 7 milioane de lei.

Continue Reading