joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tot cu acatistul la ofertă, pentru a strânge bani pentru biserică

Enoriaşii care aparţin de Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Craioviţa Nouă au primit şi anul acesta fluturaşi în care sunt înştiinţaţi cu privire la contribuţia pe care o au de plătit la biserică. Biserica are nevoie de bani pentru reparaţii, iar pentru a-i atrage pe enoriaşi şi anul acesta acatistul este „la ofertă”.

„În cuantumul contribuţiei, puteți lăsa şi un acatist pentru sănătatea şi binele familiei, acatist ce se citește în zilele de vineri la orele 17.00”, se menţionează pe fluturaşul trimis de Parohie.
Consiliul Parohial a stabilit o sumă cuprinsă între 30 şi 50 lei de familie, pe an, iar banii strânşi ar urma să fie folosiţi pentru reparaţii la exteriorul bisericii şi întreţinerea lăcaşului de cult. Cu banii de anul trecut s-au amenajat aleile din curtea bisericii. De precizat este că la această Parohie se eliberează chitanţă pentru contribuţia cultică încasată.
Preotul bisericii spune că, deşi este nevoie de sprijin financiar, enoriaşii nu vor fi condiţionaţi de plata acestei taxe atunci când vor avea nevoie de servicii religioase.
De Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” aparţin peste 2.000 de familii. Numai aproximativ 5% dintre acestea oferă sprijin financiar bisericii.
Biserica se află pe terenul unde, de 12 ani, se construieşte Catedrala „Sf. Ioan Botezătorul”, pentru care Mitropolia Olteniei a încasat, până în momentul de faţă, milioane de lei din banii craiovenilor şi ai doljenilor. Construcția este, în continuare, departe de a fi finalizată.
Construcţia Catedralei „Sfântul Ioan Botezătorul” din cartierul Craioviţa Nouă a început iniţial în 1990. Piatra de temelie a fost pusă, în luna martie, de mitropolitul de atunci al Olteniei, IPS Nestor Vornicescu. S-a reuşit turnarea fundaţiei, însă lucrările au fost abandonate din lipsă de fonduri.
În 2006, Mitropolia Olteniei a hotărât reluarea construcţiei, iar în 2007 a şi semnat un parteneriat cu Consiliul Judeţean Dolj, pentru a primi fonduri.
De la bugetul Doljului au fost direcţionate sume importante de bani către această lucrare, ajungându-se la peste 2,5 milioane lei.

Politica