joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Severineanul Ignat, în echipa turului din Albania

Plecat din România în 2014, perioadă în care a jucat în Asia, în prima ligă din Iordania, Oman sau India, fotbalistul severinean Dan Ignat a revenit vara trecută în Europa.

Olteanul de 32 de ani n-a revenit în campionatul autohton, ci în liga secundă din Albania, la KF Vllaznia Shkoder, echipă cu care a devenit campion de toamnă. Fundașul Ignat a jucat în 13 din cele 14 etape disputate până în prezent, la finele cărora echipa sa s-a clasat pe primul loc, cu 11 victorii, 2 remize și o înfrângere, la 7 puncte distanță de urmăritoarea FK Erzeni Shijak și la 11 puncte de Dinamo Tirana, echipă care se zbate de câțiva ani în eșalonul secund.
Dacă Dinamo Tirana are în palmares 18 titluri, performanță cu care se menține pe locul secund în clasamentul all-time din Albania, Vllaznia are 9 titluri, ultimul adjudecat în 2001. Clubul din Shkoder, înființat în 1919, se poată lăuda și cu 6 Cupe ale Albaniei, ultima cucerită în 2007. Echipa joacă pe un stadion superb, reconstruit în 2015, a cărui capacitate este de 16.500 locuri. În noiembrie 2018, echipa națională a Albaniei a disputat meciul cu Scoția, din Liga Națiunilor, pe Stadionul Loro Borici din Shkoder, iar tribunele au fost arhipline.

„Am ajuns la una dintre cele mai titrate echipe din Albania, după FK Tirana, Dinamo Tirana și Partizani Tirana. Anul trecut a retrogradat pentru prima dată în liga secundă, unde e un nivel destul de bun, bazat în mare parte pe agresivitate și viteză. Am avut șansa ca la această echipă să rămână majoritatea jucătorilor din sezonul trecut de Liga 1, jucători cu experiență, cu meciuri în cupele europene sau echipa națională. Un lot bun, motiv pentru care am încheiat campionatul la 7 puncte peste locul secund, cu o singură înfrângere. Sper ca echipa să promoveze. Merită! E un oraș frumos, mare, cu un stadion superb și fani pe măsură. E frumos aici. M-a impresionat faptul că în Shkoder toată lumea merge cu bicicleta sau scouterul: tineri, bătrâni, femei, chiar și oameni la costum. În această perioadă, temperaturile sunt mult mai ridicate decât în România, orașul fiind foarte aproape de Marea Adriatică”, a explicat Ignat.
Severineanul a fost titular în toate cele 13 jocuri în care a fost utilizat, iar prestațiile sale au fost remarcate și de presa din Albania, care l-a introdus în echipa turului. A lipsit o singură dată, fiind ușor accidentat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Sincer, mă așteptam să intru în acest top, fiindcă prestațiile mele au fost printre cele mai bune din cariera mea. Echipa a primit doar 5 goluri în 14 etape”, a precizat severineanul.
Fost junior la Școala de Fotbal “Gică Popescu” Craiova, Dan Ignat a evoluat, între 2007-2014, doar la echipe care activau în Liga 2 din România, precum FC Drobeta, Farul Constanța, Viitorul Constanța, Dacia Unirea Brăila, FC Oltul Slatina, Gaz Metan Severin și CF Brăila.
„Cred că nivelul din liga secundă a Albaniei este asemănător cu cel din perioada 2007-2011, din liga secundă a României. În următorii 3 ani în care am mai jucat în România, s-au introdus tot felul de reguli cu Under 21 sau 19, dar și altele, care au dus la o scădere a calității fotbalului”, a precizat Ignat.

Acesta a ajuns în vară la Shkoder, după ce a părasit Iordania, unde a jucat ultima dată pentru Al Mansheyat Bani Hasan. În Iordania, severineanul mai jucase la Al Ramtha și Al That Ras Karak. A mai trecut pe la Al Sohar (Oman) și FC Lajong Shillong (India).
„Sunt mulțumit de prestațiile lui Dan. E un jucător cu experiență, care dă siguranță apărării. Merită să fie titular și sper să rămână în continuare la Vllaznia. Echipa s-a descurcat bine până acum, chiar dacă am mai făcut unele greșeli. Sper ca în pauza de iarnă să mai aducem ceva jucători de valoare, ca să fim siguri că ne îndeplinim obiectivul”, a declarat antrenorul albanez de la Vllaznia, Hasan Lika.

Politica