marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Iohannis a motivat respingerile făcute

Preşedintele Klaus Iohannis a motivat joi de ce a respins cele patru propuneri ale premierului Dăncilă. Este vorba despre Ilan Laufer, Mircea Draghici şi Olguţa Vasilescu-la două ministere, în cazul celei din urmă fiind invocată lipsa de expertiză.

Șeful statului susţine că a respins propunerea lui Vasilescu la Transporturi deoarece nu are expertiza necesară gestionării acestui domeniu, iar a lui Laufer la Dezvoltare pentru că nu întruneşte condiţiile prevăzute de lege.

Preşedintele aminteşte că pe 19 noiembrie 2018, premierul Dăncilă i-a propus pe cei doi pentru funcţiile de miniştri, după ce a cerut revocarea lui Paul Stănescu, respectiv a lui Lucian Şova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe 3 ianuarie, Iohannis a semnat decretele pentru constatarea vacanţei portofoliilor de la Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, după ce în noiembrie Lucian Şova a demisionat de la Ministerul Transporturilor, iar Paul Stănescu de la Ministerul Dezvoltării.

Pe 4 ianuarie, preşedintele a anunţat că va refuza propunerile pentru Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, respectiv Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici.

Ulterior, Guvernul i-a propus interimari pentru aceste portofolii pe miniştrii Eugen Teodorovici şi Rovana Plumb, iar preşedintele Iohannis a semnat decretele.

Politica