marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANM anunţă: Ninsori, viscol şi polei

O informare meteorologică de ninsori, viscol şi polei, valabilă până vineri, a fost emisă miercuri, fiind afectată toată ţara.

Potrivit ANM, informarea este valabilă în perioada 9 ianuarie, ora 22.00 – 11 ianuarie, ora 12.00. Fenomenele vizate sunt ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte, polei.

„În intervalul menționat, vor fi perioade cu precipitații, predominant ninsori, în toate regiunile și se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent, în special în Moldova”, arată meteorologii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În Dobrogea, sudul și estul Munteniei, precum și în sud-estul Moldovei vor fi precipitații mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar cantitățile de apă vor depăși 15-20 litri pe metrul pătrat.

Mai ales în noaptea de joi spre vineri (10 spre 11 ianuarie) și pe parcursul zilei de vineri (11 ianuarie), vor fi intensificări temporare ale vântului în jumătatea de est a teritoriului și la munte, cu viteze mai mari, rafale în medie de 55-65 kilometri pe oră, pe crestele montane și în Moldova, unde ninsoarea va fi viscolită.

„Informarea a fost transmisă către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență ale celor 112 localități din județ, instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență generate de zăpezi și viscol și societățile care se ocupă de deszăpezirea drumurilor din județ”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

Politica