sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reprezentanţii firmei care asigură hrana la SCJU Craiova spun că ar fi trebuit să primească bani pentru mesele medicilor

După ce conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova a informat medicii din gărzi că rezidenţii nu vor mai beneficia de masă gratis, ci contra cost, reprezentanţii firmei care asigură mâncarea au emis un punct de vedere prin care dau de înţeles că ar fi trebuit să primească bani pentru mesele asigurate până acum.

SC ELCOMEX SRL derulează cu SCJU Craiova contractul de prestări servicii hrană bolnavi nr (…). Conform art. 12 pct. 18 din acest contract „prestatorul are obligaţia să asigure la cerere şi contra cost hrănirea cadrelor medicale”. Din anul 2011 şi până în prezent, SC ELCOMEX SRL nu a beneficiat de plata serviciului de hrănire a cadrelor medicale (medici şi rezidenţi) din gărzi, spitalul necomunicând o situaţie nominală zilnică a acestui personal”, informează firma într-un punct de vedere transmis „Jurnalul Olteniei”.

Reprezentanţii societăţii precizează şi că pentru asigurarea mesei personalului medical din gărzi, a închiriat un spaţiu pentru prepararea şi servirea hranei pe care l-a modernizat din buget propriu şi pentru care a plătit şi plăteşte în continuare chirie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceştia mai afirmă că pe 8 ianuarie au cerut conducerii SCJU să comunice situaţia lunară a medicilor din gărzi şi încă aşteaptă răspuns.

Scopul este acela de a identifica persoanele din gărzi deoarece numărul solicitanţilor este din ce în ce mai mare, depăşind 80 de persoane zilnic, unele persoane neavând legătură cu gărzile, şi de alocarea corectă a acestui personal la servicii de hrană în ziua în curs pentru ziua următoare”, mai spun reprezentanţii societăţii.

Reprezentanţii firmei mai reclamă faptul că nu au primit bani pentru masa asigurată personalului de pe elicopterul SMURD, timp de şase ani, deşi SCJU a avut grijă să plătească facturile de cazare a acestora la Hotel Parc, care aparţine de CJ Dolj. ELCOMEX mai atrage atenţia asupra modului în care le este alocată hrana pacienţilor. (vezi foto)

Politica