vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tăriceanu: Iohannis este pasibil de suspendare

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că în coaliţia de guvernare se va discuta despre posibile măsuri care pot fi luate în raport cu preşedintele Klaus Iohannis şi a catalogat gesturile preşedintelui ca „fiind o figură proastă în ţară”.

„Până una alta trebuie să ţinem cont că preşedintele a semnat decretele celor doi miniştri. Premierul are libertatea şi dreptatea să facă nominalizări la care preşedintele trebuie să răspundă. Şi fără să prelungim aceste nominalizări mai ales că România prezidează Consiliului European şi reuniunile sunt prezidate de miniştri noştri. Deci face o figură proastă în ţară. La acest lucru trebuie să se gândească inclusiv preşedintele României”, a spus Tăriceanu.

De asemenea, Tăriceanu a declarat că în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis va încălca prevederile înscrise în Constituţie, atunci poate fi vorba despre un demers de suspendare. Liderul ALDE a precizat că şeful statului nu poate bloca Guvernul sau Parlamentul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Florin Iordache a afirmat că Viorica Dăncilă va anunţa luni decizia luată, după refuzul lui Klaus Iohannis de a îi numi pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, la Dezvoltare, respectiv Transporturi. În opinia deputatului PSD, premierul va fi nevoit să numească miniştri interimari.

Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că va respinge propunerile premierului Viorica Dăncilă pentru ministerele Transporturilor şi Dezvoltării, şi anume, Mircea Drăghici şi Lia Olguţa Vasilescu. Şeful statului a adăugat că va prezenta, săptămâna viitoare motivele refuzului propunerilor făcute de premier.

 

Politica