Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Începe proiectarea la drumul expres Craiova-Pitești

Publicat

pe

Ordinul pentru proiectarea tronsonului 2 al drumului expres Craiova-Piteşti, care presupune inclusiv centurile de ocolire ale Balşului şi Slatinei, a fost emis de Compania de Drumuri, la sfârşitul săptămânii trecute.

Directorul Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Slatina, Adrian Motorga, a declarat că firma constructoare are la dispoziţie un an pentru realizarea proiectului. Realizarea acestui tronson presupune şi construirea unui nou pod peste Olt.

S-a emis ordinul de proiectare către constructor, care are la dispoziţie 12 luni. După aceea, mai sunt de luat avizele şi trebuie emisă o hotărâre de guvern pentru expropiere. Execuţia propriu-zisă este de doi ani, iar ordinul de execuţie se va emite doar după ce luăm autorizaţia de construire”, a declarat Motorga.

Tronsonul 2 este împărțit în 2 loturi, după cum urmează: Lotul 1 cu o lungime de 18,5 (km 17+700 – Km 36+200) și Lotul 2 îm lungime de 21,35 (km 36+200– Km 57+550).

Prin execuția lotului 1 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Balș, iar prin cea a lotului 2 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Slatina, prin redirectionarea traficului în afara localităților.

Câștigatorul desemnat pentru Tronsonul 2 – Lotul 1 este Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL (România) cu o valoare a ofertei de 661.452.009,54 lei fără TVA, echivalentul a aproximativ 141 milioane euro fără TVA.

Câștigatorul desemnat pentru Tronsonul 2 – Lotul 2 este tot Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL (Romania) cu o valoare a ofertei de 792.189.981,56 lei fără TVA, echivalentul a aproximativ 168 milioane euro fără TVA

Tronsonul 2 al drumului expres are o lungime de 39,85 km (km 17+700 – km 57+550) și are ca punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final, după Municipiul Slatina, la intersecția cu DN 65. Acesta traversează teritoriile administrative ale următoarelor localități: Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare.

Continue Reading