joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

DSP Gorj a amendat Spitalul Motru cu 10.000 de lei

Direcția de Sănătate Publică Gorj a aplicat amenzi drastice în cazul pacientului de 69 de ani care a murit la Spitalul Motru. Ancheta DSP s-a lăsat cu amenzi. Unitatea spitalicească a fost sancționată cu suma de 10.000 de lei pentru management defectuos, dar și Serviciul Județean de Ambulanță Gorj cu alți 10.000 de lei pentru că nu ar fi făcut transferul spre spitalul județean, care a refuzat însă sistematic bolnavul.

Nu este exclus ca și Spitalul Județean de Urgență să primească o amendă, asta pentru că mai mulți doctori de la UPU și Chirurgie au refuzat să-l opereze pe bărbat.

Reamintim că, bărbatul nu a fost îngrijit la timp de către un medic chirurg de la Spitalul Motru și a ajuns în comă la SJU Târgu Jiu. Medicul, condamnat pentru luare de mită, are din nou probleme cu legea. Este acuzat de malpraxis și neglijență în serviciu după ce un pacient de-al sau a murit. Chirurgul ar fi trebuit să-l opereze pe vârstnicul de 69 de ani, internat la Spitalul Motru cu degeraturi la ambele picioare. Pacientul a fost transferat în comă la SJU Târgu Jiu, unde urma să i se amputeze picioarele, însă din cauza operației dificile, a făcut un stop cardio respirator și a murit pe masa de operație. Familia decedatului l-a reclamat la poliție pe chirurgul de la Spitalul Motru pentru că nu a făcut evaluarea corectă a pacientului. Medicul a recomandat transferul însă nu l-a semnat. În plus, nu i-a făcut nimic pacientului, bărbatul fiind în stare gravă. Familia bătrânului acuză doctorul de malpraxis și de neglijență, acesta refuzând să-l opereze, la timp, pe pacient.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica