joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova vrea să-și spele păcatele în fața suporterilor

CSU Craiova a pierdut la scor ultima partidă de campionat, în fața celor de la Dinamo București. Suporterii alb-albaștrilor nu au reacționat prea bine după înfrângere, iar oltenii vor să-și repare greșelile chiar în fața lor.

Trupa antrenată de Mangia primește vizita celor de la Gaz Metan Mediaș, astăzi, de la ora 20:00, pe stadionul „Ion Oblemenco”. Antrenorul Universității Craiova spune că nu a fost nevoie de multă vorbă după înfrângerea din groapă. Italianul a vorbit despre demisie și nu consideră că echipa are probleme în apărare. Nici de probleme fizice sau de motivație nu este vorba în echipa lui.

Va fi un meci foarte dificil. Nu sunt nici fericit, nici supărat. Am vorbit normal cu băieții, ca după orice meci. Cred că sunt conștienți că am făcut un meci slab. Nu a fost necesară foarte multă vorbă. Am făcut un meci slab. Dacă a fost o problemă de motivație, este o problemă mai mare. A fost un meci mai slab decât la Sfântul Gheorghe. Nu cred ca este o problemă de concentrare, legată de vacanță. Eu nu am făcut o treabă bună, este normal să îmi cer scuze. Este clar că am greșit. Am vorbit după meci. A fost cel mai slab. Acum, în fotbal urmează un alt meci. Putem demonstra că a fost un accident la Dinamo. Eu nu îmi dau demisia din propria inițiativă. Fanii pot avea orice reacție cred ei că este mai potrivită. Eu sper ca suporterii să vină lângă echipă, dar nu pot să îi oblig. Așa este atitudinea mea. Înainte de acest meci au fost trei victorii. Cred că există motivație. Eu am analizat. Sunt deschis să explic tot ce trebuie. Sunt documentat. Sper că vom avea mai multe puncte după meciul cu Mediaș. Este un campionat mai echilibrat decât anul trecut. Pentru mine, problema nu este acum, a fost la început. Felicitări lui Montini, dar nu vorbesc despre alți jucători. Putem vorbi de întăriri, mâine seară, după meci. Acum, mă interesează echipa mea. Prelungirea lui Dimitrov a fost decizia clubului. Am fost și eu întrebat. Mirk a meritat. A avut o perioadă bună. Eu sunt mulțumit de toți jucătorii. Dacă Mitriță câștigă titlul de golgheter, este bine, dar să câștige și echipa. Este foarte simplu, eu evaluez jucătorii la antrenamente. Nu cred că fundașii au greșit. A greșit toată echipa. Problema este jocul slab. Este o problemă cu antrenamentele pe sintetic. Acestea sunt probleme. Dacă vorbim de Dinamo, a fost totul slab, nu doar jocul. Echipa nu suferă din punct de vedere fizic. Când pierzi un meci, nu problemele fizice sau echipa făcută de antrenor sunt problema. După ce meci am făcut cu Dinamo, ne trebuie motivație. Dacă nu avem, este o problemă mare. Sper ca Moșul să aducă sănătate pentru toată lumea. Suporterii trebuie să se aștepte la o echipă care vrea să își reia drumul. A fost foarte bună decizia de a merge cu trenul„ a spus Devis Mangia, la conferința de presă premergătoare meciului din această seară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ultimele cinci partide de campionat și poziția din clasament îi recomandă pe craioveni drept favoriți. CSU are trei victorii și două înfrângeri, în timp ce Gazul a bifat trei remize și a pierdut două partide, în ultimele cinci meciuri din Liga 1. La întâlnirile directe, niciuna dintre echipe nu stă mai bine decât cealaltă. De șapte ori s-au întâlnit Craiova și Mediaș. Fiecare s-a impus de două ori, de fiecare dată în calitate de gazde, iar trei dueluri s-au terminat la egalitate.

În partida tur, Craiova a pierdut, scor 3-2. A fost un meci cu răsturnări de situație. Mitriță a deschis scorul în minutul 8, din penalty, iar Gazul întors scorul până la pauză (2-1). În partea secundă, CSU a reușit să restabilească egalitatea prin Koljic, dar a și ratat o lovitură de la 11 metri prin Mitriță. Mediașul a dat lovitura pe final (3-2) și i-a trimis acasă pe olteni, fără puncte.

Proaspăt semnat de Craiova, Mirko Pigliacelli a vorbit despre importanța meciului cu Gaz Metan Mediaș, despre decizia clubului de a-i oferii ocazia să semneze cu CSU, dar și despre valoarea echipei.

Este un meci foarte important pentru noi. Vom da totul pe teren. După câteva luni de stat aici, înțeleg românește și nu sunt de acord cu unele lucruri care se spun. De exemplu, mâine este o partidă importantă, dar nu este vitală. Până la urmă suntem pe locul trei. Ceea ce vor suporterii vrem și noi. Toți vrem să ajungem cât mai sus, de asta muncim zilnic. Nu mă așteptam să semnez acum, pentru că mai aveam timp până în vară. Aici este o echipă foarte bună. Nu putem să aruncăm totul pe fereastră după un singur meci. Cred că cei de la club au văzut ceva bun în mine. M-au semnat pentru că au văzut ceva bun în mine, nu pentru că le era teamă. Dacă vorbim de valoarea echipei, suntem o echipă care poate mai mult. Poate că nu ar trebui să spun asta, dar atunci când pierdem suntem aproape de retrogradare, iar când câștigăm suntem aproape de titlu. Trebuie să ne concentrăm. Clubul crede în mine. Cred că putem face rezultate foarte bune. Mă simt foarte bine aici. M-am integrat bine. Cred că se și vede asta. În primul rând, îmi doresc vacanță, iar după, sper ca Moșul să ne fi adus poftă de joc”, a spus Pigliacelli, ieri, la conferința de presă.

Programul etapei în Liga 1:

Astăzi:

De la ora 20:00: CSU Craiova – Gaz Metan Mediaș

Mâine:

Ora 17:30: FC Botoșani – Dunărea Călărași

Ora 20:00: Astra Giurgiu – Dinamo București

Vineri:

Ora 20:00: Sepsi OSK – Concordia Chiajna

Sâmbătă:

Ora 13:00: Hermannstadt – FC Viitorul

Ora 20:00: FCSB – CFR Cluj

CLASAMENTUL LIGII 1:

1.

CFR Cluj

20

12

7

1

33:12

43

2.

FCSB

20

12

4

4

40:22

40

3.

U Craiova 1948 CS

20

10

5

5

35:19

35

4.

FC Viitorul

20

10

3

7

25:22

33

5.

Sepsi

20

8

6

6

26:19

30

6.

Astra Giurgiu

20

7

7

6

24:19

28

7.

Gaz Metan Mediaș

20

7

7

6

23:26

28

8.

Poli Iași

20

8

3

9

24:30

27

9.

FC Hermannstadt

20

7

4

9

21:22

25

10.

FC Botoșani

20

5

8

7

25:30

23

11.

Dinamo București

20

5

7

8

21:30

22

12.

Dunărea Călărași

20

3

8

9

13:22

17

13.

Concordia Chiajna

20

4

5

11

16:34

17

14.

FC Voluntari

20

2

6

12

19:38

12

Foto: ucv1948

Politica