vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România, fără medalie la Campionatul European de handbal feminin

Naționala de handbal feminin a României a încheiat pe locul patru Campionatul European desfășurat în Franța. A fost a doua cea mai bună performanță din istoria reprezentativei, după ce a obținut medalia de bronz, la ediția din 2010.

România a început promițător turneul final, ba chiar a zdrobit o forță a handbalului, Norvegia. Calificate cu emoții în semifinale și cu Neagu accidentată, româncele și-au uitat valoarea.

Tricolorele au pierdut semifinala în fața Rusiei, dar și-au îndeplinit obiectivul, clasarea pe locurile 1-6.

Policlinica Buna Vestire Craiova

România a început tare meciul. A obținut o lovitură de la 7 metri și a înscris primul gol al partidei (1-0). Denisa Dedu a avut o paradă chiar la prima fază de poarta a rusoaicelor. Tricolorele au continuat să forțeze. Pintea a scos 7 metri, iar Eliza a înscris din nou (2-0). Rusia a redus din diferență rapid (2-1). Cele două formații au continuat să joace de la egal la egal, iar în minutul 10, tabela indica socrul de 5-5. Până în minutul 20, elevele lui Ambros Martin au fost mai productive și și-au luat un avans de 3 goluri (11-8). La pauză, România și Rusia erau la diferență de un gol, dar în favoarea rusoaicelor (15-16).

Repriza secundă a început cu golul Rusiei (15-17). Apărarea României părea fără vlagă. Tricolorele nu au reușit să lege nici măcar pase simple pe contră, iar rusoaicele s-au detașat serios (15-19). Până în minutul 40, româncele au mai redus din diferență (17-20), dar jocul era din ce în ce mai slab. Apărarea rusă părea din ce în ce mai puternică, iar în minutul 50, România era condusă cu 26-19. Handbalistele antrenate de Ambtros Martin au încercat, dar fără rezultat. Meciul s-a încheiat, scor 28-22.

România avea șansa să câștige medalia de bronz, dar a ratat-o și pe aceea.

Reprezentativa tricoloră a pierdut finala mică în fața Olandei, scor 20-24. Olandezele au cucerit medalia de bronz, în timp ce România a fost nevoită să se mulțumească doar cu locul 4.

Antrenorul româncelor, Ambros Martin, a găsit cauzele înfrângerii. Frica în atac din prima repriză, pozițiile bune de aruncare găsite greu, contraatacul olandezelor, dar și lipsa Cristinei Neagu au dus spre eșecul României.

Am revenit prea târziu în meci, Olanda e o echipă experimentată. Am jucat cu mare frică în atac în prima repriză, n-am găsit pozițiile bune de aruncare și ele ne-au prins pe contraatac. În repriza a doua ne-am dat drumul la joc, ne-am bucurat de handbal și a ieșit mult mai bine. Cristina ne lipsește enorm, mai ales în atac. Cred ca fetele au fost surpa-motivate în acest meci, au vrut să câștige și pentru Cristina Neagu”, a declarat antrenorul spaniol.

Franța a câștigat în premieră titlul european, după victoria din finala de la Paris împotriva Rusiei, scor 24-21. Performanța a venit la un an distanță de la cucerirea Campionatului Mondial, în fața Norvegiei.

Politica