joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mii de olteni, fără energie electrică

Aproximativ 5.000 de olteni din 19 localităţi au rămas luni fără energie electrică, din cauza zăpezii abundente, Oltul fiind sub atenţionare Cod Galben de vreme severă.

Este vorba despre localităţile: Dobrețu, Iancu Jianu, Vulpeni, Valea Mare, Teslui, Stejești, Cârlogani, Grădinari, Cungrea, Vitomirești, Verguleasa, Pleșoiu, Piatra Olt, Brâncoveni, Coteana, Oporelu, Slătioara, Găneasa, Spineni.

Înţeleg că sunt vreo 12-13 localităţi, în jur de 4.000 de oameni, care nu aveau curent la ora 11.00. Sunt echipele pe teren. Cea mai mare problemă era la Pleşoiu, unde este o staţie a CAO, şi înţeleg că la ora 15.00 va fi rezolvată problema de aici, urmând Iancu Jianu şi Dobreţu. Înţeleg că sunt probleme şi în municipiul Slatina, chiar la Prefectură am avut câte momente fără curent. Suntem sub Cod Galben şi înţeleg că se mai pun vreo 10-15 centimetri de zăpadă, de acum încolo”, a declarat Silviu Neacşu, prefectul judeţului Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O atenţionare Cod Galben de vreme severă a fost emisă pentru judeţul Olt, valabilă pentru ziua de luni, până la ora 15.00.

În judeţul Olt a nins şi în noaptea de vineri spre sâmbătă, după care a plouat torenţial. Al doilea val de ninsoare a început duminică seara.

Autoturisme avariate de copaci

Două autoturisme au fost avariate, luni dimineaţa, pe strada Plopilor din Slatina, un copac căzând peste ele din cauza zăpezii.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, a declarat că pompierii Detașamentului Slatina au intervenit cu o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare.

În urma evenimentului, cele două autoturisme au suferit avarii la nivelul caroseriei”, a afirmat el.

Un alt autoturism, parcat pe strada Păcii din Slatina ,a fost avariat, luni dimineaţă, tot de un copac ce a căzut pe el, din cauza zăpezii.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, a declarat că pompierii slătineni au intervenit cu o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare.

În urma degajării copacului, cu ajutorul accesoriilor din dotarea autospecialei, s-a constatat că autoturismul avea parbrizul spart, capota avariată, dar și aripa din partea dreapta-față”, a afirmat Băsăşteanu.

Politica