vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România a pierdut în fața Ungariei, dar s-a calificat în semifinale

Echipa națională de handbal a României a pierdut ultimul meci din grupa principală, disputată contra Ungariei, scor 29-31.

Prima repriză a început cu România în prim plan. Elevele lui Ambros Martin au atacat din prima clipă și părea că au meciul în mână. Neagu era de neoprit, Pintea trebuia să fie blocată de câte patru adversare, iar Dumanska nu lăsa nimic să treacă. Totul până în minutul 20, atunci când Ungaria s-a mobilizat și a redus din diferență. În ultimul minut, româncele au preluat conducerea (17-16), dar în ultima secundă, formația maghiară a restabilit egalitatea pe tabelă (17-17).

În partea secundă, Ungaria a condus pentru prima dată (17-18). Româncele au ieșit puțin derutate după pauză. Atacul nu a funcționat la capacitate maximă. Pintea și colegele sale au luat la țintă portarul advers, timp în care maghiarele s-au detașat la cinci goluri (20-25). Eva Kiss le-a exasperat pe tricolore, care au reușit cu greu să revină la patru goluri (22-26). România a răbufnit, iar până în minutul 51, a reușit să reducă diferența la 1 (26-27). Din păcate pentru trupa lui Ambros Martin, în minutul 52, Cristina Neagu a fost scoasă cu targa de pe teren și dusă la ambulanță. Românii din tribune au rămas cu lacrimi în ochi și cu speranța într-o victorie a favoritelor. Până la finalul meciului, România nu a reușit să întoarcă scorul și a pierdut, scor 29-31.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tricolorele dau piept cu Rusia în semifinale, astăzi de la ora 18:30. Româncele au obținut o dublă performanță. Pe lângă faptul că vor evolua în următoarea fază a turneului final din Franța, elevele lui Ambros Martin s-au calificat automat și la Campionatul Mondial din Japonia.

Totuși, România a pierdut-o pe cea mai importantă componentă. Liderul echipei, Cristina Neagu, a suferit o ruptură de ligamente la genunchiul drept și nu va mai putea juca în acest sezon. Handbalista a fost scoasă de pe teren pe targă, dusă la ambulanță și transportată de urgență la spital.

Din păcate, diagnosticul Cristinei a fost confirmat: ligament încrucișat anterior rupt. Căpitanul echipei naționale va continua să fie alături de echipă la Paris, iar staful medical analizează toate opțiunile pentru o recuperare cât mai rapidă” ,a fost mesajul transmis de Federația Română de handbal.

Politica