joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Polițiștii, băgați în priză de sărbători

Potrivit IPJ Mehedinți, în perioada 07-09.12.2018, în urma a 24 de acțiuni și 152 intervenții la evenimente, au fost sesizate 31 de infracțiuni și au fost aplicate 439 de amenzi a căror valoare a fost de 148.170 lei. Activităţile au fost desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice. Au fost organizate 24 acțiuni și s-a intervenit la 152 evenimente, din care 57 au fost sesizate prin SNUAU 112, fiind depistate în flagrant 8 persoane care în prezent sunt cercetate pentru săvârșirea de infracțiuni. Referitor la supravegherea și fluidizarea traficului rutier, poliţiştii au desfăşurat și activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind constatate 4 infracțiuni. Au fost reținute 19 de permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare, nefiind înregistrate evenimente rutiere grave.

Astfel, la data de 08.12.2018, polițiștii Birourilor Rutier și Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au depistat un bărbat de 59 ani, din comuna Șimian, județul Mehedinți, care a condus un autoturism pe strada Topolniței la intersecția cu bulevardul Tudor Vladimirescu, din municipiul Drobeta Turnu Severin, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule, începând cu data de 28 februarie 2018. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 335, aliniatul 2 din Codul Penal, urmând ca la definitivarea acestora să se propună soluția corespunzătoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La data de 09.12.2018, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au depistat un bărbat de 23 ani, din comuna Căzănești, judeţul Mehedinţi, care a condus un autoturism pe bulevardul Revoluției, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336, aliniat 1 din Codul Penal.

La data de 09.12.2018, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au depistat un bărbat de 58 ani, din mun. Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Topolniței, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 335, alineatul 2, din Cod Penal.

Politica