Eurostat: Slovacii şi românii sunt cei mai pasionaţi de excursiile montane

Slovacii şi românii sunt cei mai pasionaţi de excursiile montane, din rândul cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene.

Potrivit datelor publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat), în 2016, munţii au reprezentat una dintre principalele atracţii în 13% din călătoriile personale efectuate de rezidenţii UE. Cei mai pasionaţi au fost cetăţenii din Slovacia (25% din excursiile lor au implicat munţii), România (24% din călătorii), Franţa şi Italia (19% din excursii).

La polul opus se află rezidenţii din Lituania (1% din călătorii), Estonia, Croaţia, Letonia şi Suedia (2% din excursii), Danemarca şi Marea Britanie (4% din călătorii).

În 2016, excursiile personale care au implicat vizitarea munţilor au durat mai mult (6,4 nopţi) decât media generală pentru toate călătoriile (5,3 nopţi). Cele mai lungi excursii au fost efectuate de rezidenţii din Marea Britanie (14 nopţi), Grecia (12 nopţi) şi Estonia (10,8 nopţi).

Datele Eurostat au fost publicate cu ocazia celebrării în 11 decembrie a Zilei internaţionale a munţilor. Ea a fost proclamată în 2003 de Adunarea Generală a ONU prin Rezoluţia 57/245 şi urmăreşte să încurajeze comunitatea internaţională de a organiza evenimente la toate nivelurile pentru a sublinia importanţa dezvoltării durabile a zonei montane.

Pentru anul 2018, tema propusă este „#MountainsMatter”.

Populare

Recomandări

DOLJ. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 03.10 – 09.10.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Prostituată româncă, ucisă de un bărbat

O fetiță de șase ani a murit în mâinile...

Solomon: „Câteodată mă simt ca o maimuță balcanică”

Antonie Solomon a publicat pe pagina personală de Facebook...