vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Eurostat: Slovacii şi românii sunt cei mai pasionaţi de excursiile montane

Slovacii şi românii sunt cei mai pasionaţi de excursiile montane, din rândul cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene.

Potrivit datelor publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat), în 2016, munţii au reprezentat una dintre principalele atracţii în 13% din călătoriile personale efectuate de rezidenţii UE. Cei mai pasionaţi au fost cetăţenii din Slovacia (25% din excursiile lor au implicat munţii), România (24% din călătorii), Franţa şi Italia (19% din excursii).

La polul opus se află rezidenţii din Lituania (1% din călătorii), Estonia, Croaţia, Letonia şi Suedia (2% din excursii), Danemarca şi Marea Britanie (4% din călătorii).

Policlinica Buna Vestire Craiova

În 2016, excursiile personale care au implicat vizitarea munţilor au durat mai mult (6,4 nopţi) decât media generală pentru toate călătoriile (5,3 nopţi). Cele mai lungi excursii au fost efectuate de rezidenţii din Marea Britanie (14 nopţi), Grecia (12 nopţi) şi Estonia (10,8 nopţi).

Datele Eurostat au fost publicate cu ocazia celebrării în 11 decembrie a Zilei internaţionale a munţilor. Ea a fost proclamată în 2003 de Adunarea Generală a ONU prin Rezoluţia 57/245 şi urmăreşte să încurajeze comunitatea internaţională de a organiza evenimente la toate nivelurile pentru a sublinia importanţa dezvoltării durabile a zonei montane.

Pentru anul 2018, tema propusă este „#MountainsMatter”.

Politica