Conecteaza-te cu noi

Actualitate

ANM: Cum va fi vremea în intervalul 10-23 decembrie

Publicat

pe

Prognoza de specialitate, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie arată că, valorile termice diurne vor rămâne, în general, peste normele climatologice ale perioadei, iar la nivel de precipitaţii probabilitatea de producere a acestora – mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă – va fi constantă pe parcursul următoarelor două săptămâni (10 – 23 decembrie).

Pentru regiunea Olteniei, în prima săptămână de prognoză, media regională a valorilor de temperatură va fi apropiată, iar la început chiar uşor peste specificul climatologic al acestei perioade din an, cu maxime diurne de 4 – 7 grade şi minime începând de la zero şi până la -5 grade Celsius. În intervalul 16 – 23 decembrie, regimul termic va fi, în general, peste cel normal, mai ales în privinţa valorilor diurne. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în jurul datelor de 15 şi 21 decembrie, în restul intervalului doar pe spaţii mici fiind de aşteptat precipitaţii slabe.

La munte, până în jurul datei de 15 decembrie, temperaturile vor fi în scădere, caracterizând o vreme rece. Valorile diurne vor fi negative în toată zona montană şi vor rămâne la pragul de ger (-10 grade) la altitudini de peste 1.600 de metri. Minimele nocturne vor coborî spre o medie oscilantă, între -14 şi -12 grade Celsius. După data de 16 decembrie va exista o creştere de temperatură ce va determina, cu probabilitate relativ mare, un regim termic în general peste cel normal înregistrat în a doua jumătate a lunii decembrie. Precipitaţiile, predominant sub formă de ninsoare în prima parte a intervalului, apoi mixte, se vor semnala local, vor avea caracter temporar şi, în general, vor fi slabe cantitativ.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.