vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Iohannis a reacţionat după ce Dăncilă i-a făcut plângere pentru a doua remaniere

Viorica Dăncilă a declarat, vineri, în debutul şedinţei de Guvern, că a sesizat Curtea Constituţională a României pentru a soluţiona „blocajul” pe care l-a creat preşedintele Klaus Iohannis prin neluarea deciziei de numire a miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării.

În replică, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, legat de sesizarea Guvernului la CCR privind posibilul conflict pe numirile de la Dezvoltare şi Transporturi, că CCR nu are cum să rezolve problema, ea fiind una politică. Iohannis a mai acuzat că ţara nu are premier.

„Se aude că doamna prim-ministru a trimis o solicitare de rezolvare a unui conflict la Curtea Constituţională. Probabil Curtea va da un răspuns, însă daţi-mi voie să vă spun că nu va rezolva problema. CCR nu are cum să rezolve problema, fiindcă problema nu e una constituţională, este una politică. O să vă spun care sunt cele două cauze ale acestei probleme politice. Prima este că România nu are de facto prim-ministru. A doua cauza e inabilitatea PSD de a face politică de orice fel”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Şeful statului a mai spus că Viorica Dăncilă l-a sunat abia cu o zi în urmă.

Întrebat cine conduce totuşi România, dacă politic nu are premier, preşedintele Klaus Iohannis a apreciat că Executivul este condus astăzi de către Liviu Dragnea, „infractorul Dragnea, care conduce prin interpuşi”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că va aştepta luarea unei decizii de către Curtea Constituţională, cu privire la posibilul conflict instituţional Preşedinţie-Guvern privind numirile de la Transporturi şi Dezvoltare şi abia apoi va anunţa rezultatul analizei sale.

 

 

Politica