vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România a bătut Germania și s-a calificat în grupele principale la EURO

Naționala de handbal feminin a României a câștigat în fața Germaniei, scor 29-24. Partida s-a disputat în etapa a doua din Grupa D a Campionatului European din Franța, iar cu această victorie, tricolorele au obținut calificarea în grupele principale ale competiției.

Cristina Neagu a devenit cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European de handbal feminin. Jucătoarea de la CSM București avea nevoie de cinci goluri pentru a deveni lider. Înaintea partidei cu Germania, românca era la cota 201, iar în meciul de luni, Neagu a depășit-o pe unguroaica Agnes Farkas (205). 

Eliza Buceschi a fost cea mai bună marcatoare a României, cu 11 goluri, iar Denisa Dedu a primit premiul pentru cea mai bună handbalistă a partidei, după ce a făcut un meci mare în poartă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Antrenorul româncelor s-a arătat foarte mulțumit la finalul partidei, mai ales atunci când a aflat că una dintre elevele sale este cea mai bună marcatoare din istoria competiției.

Sunt mulțumit de rezultat. Sunt fericit pentru victoria obținută. Adversarele noastre aveau încredere după victoria cu Norvegia. Ne-am apărat foarte bine, am jucătoare talentate. Am condus în prima repriză. Mi-a plăcut prestația și din a doua repriză. Neagu este cea mai bună marcatoare din istoria Europeanului? Nu știam. E clar că avem cea mai bună jucătoare a lumii”, a declarat Ambros Martin la finalul meciului.

Astăzi, România întâlnește Norvegia, într-un meci dificil, iar tricolorele au nevoie de cea mai bună formă pentru a termina grupa pe primul loc. Partida se va disputa de la ora 22:00. După ce a provocat surpriza competiției și a pierdut în prima rundă în fața Germaniei, Norvegia s-a mobilizat și a învins categoric Cehia, scor 31-17.

Se anunță un duel foarte greu pentru trupa antrenată de Ambros Martin. Norvegia, campioana en-titre, este cea mai titrată reprezentativă din istoria competiției, cu șapte Campionate Europene câștigate, în timp ce România se poate lăuda cu o medalie de bronz, obținută în 2010.

Politica