marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România, debut cu victorie la Campionatul European de handbal feminin

România a debutat perfect la Campionatul European de handbal feminin din Franța. Chiar la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, tricolorele au învins Cehia, scor 31-28 și au ocupat primul loc în grupă, după ce Germania a produs surpriza zilei în duelul cu Norvegia. Nemțoaicele au pierdut la limită, scor 33-32.

Eliza Buceschi a fost desemnată jucătoarea meciului, iar Cristina Neagu a avut și ea o seară grozavă în atacul României. Handbalista de la Rm. Vâlcea, Dumanska, a făcut un meci de excepție în poartă.

Selecționerul Ambros Martin consideră că victoria este extrem de importantă, dar totuși, antrenorul spaniol nu a fost foarte bucuros, pentru că România a scăzut ritmul pe final de meci, iar Cehia a putut să se apropie chiar și la două goluri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În prima repriză am jucat foarte bine. Europeanul acesta va fi foarte greu. Toate echipele sunt puternice, toate adversarele sunt ambițioase și trebuia să începem bine primul meci. Mai sunt multe de rezolvat, trebuie să îmbunătățim jocul. Trebuie să spunem că în prima repriză am jucat bine în defensivă. Toate jucătoarele sunt bune, nu trebuie lăsate să arunce. Dar o să le spun asta la antrenament, a spus Ambros Martin la TVR.

Următoarea partidă a României este programată chiar astăzi. Tricolorele dau piept cu Germania. Acest duel le poate aduce româncelor calificarea în următoarea fază a competiției.

Politica