sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bogoi: „Nimeni nu se aștepta să facem atâtea puncte”

Învinsă categoric în intermediara de miercuri, scor 1-5, pe teren propriu, cu “U” Cluj, CS Pandurii a trecut, sâmbătă, cu scorul de 2-0, de Aerostar Bacău.

 

Jocul, contând pentru prima etapă a returului, s-a disputat tot pe sinteticul din Târgu Jiu, iar prima repriză a fost una anostă. Doar două șuturi au fost pe spațiul porții, câte unul de fiecare parte, dar ambele la fel de modeste. Atât Pîrvulescu (35), cât și Buhăiceanu (38) au trimis balonul slab, din interiorul careului, ca la antrenament, când încerci să nu lovești portarul. La fazele menționate, M. Cotolan, respectiv F. Muntean au reținut balonul ca și cum ar fi primit pasa de la copiii de mingi. Partea secundă a fost mult mai animată, fiind presărată de câteva ocazii. Două dintre ele au avut efect și pe tabela de marcaj. Mai întâi, George Tudoran a deschis scorul, în minutul 52, din penalti-ul obținut de Vodă, care a fost lovit peste picior de Chirilă, în momentul șutului. În minutul 74, Nicolae Pârvulescu a executat impecabil o lovitură liberă de la 20 metri și a majorat avantajul. Portarul Mihai Cotolan a contribuit și el la această victorie, intervenind salvator la reluăriile lui Buhăiceanu (72) și Sarhu (85). S-a încheiat 2-0 și Pandurii s-a despărțit, în acest an, de proprii suporteri, printr-o nouă victorie, a 8-a. Din păcate, doar 100 de spectatori, majoritatea copii, au îndurat gerul din micuța tribună amenajată la terenul sintetic de lângă Stadionul Municipal – Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu.

La finalul partidei, antrenorul Adrian Bogoi, de la Pandurii, s-a arătat satisfăcut de parcursul echipei sale, pe care mulți o vedeau la startul sezonului ca și retrogradată. Sezonul trecut, gorjenii se salvaseră în ultima etapă de la retrogradare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Un meci foarte important pentru noi. Era ultimul joc pe teren propriu și trebuie să lăsăm o impresie bună. Mai avem un joc, în deplasare, cu FC Argeș, pe care-l vom aborda tot cu încredere. Ne e indiferent dacă se mai joacă sau nu în acest an, dar sper ca terenul să nu fie înghețat la Pitești. Indiferent de ce vom face acolo, pot spune deja că am strâns un număr important de puncte. Se putea, într-adevăr și mai bine. Nu mai vorbesc iar de cauze, le-am spus la vremea respectivă, dar puteam să avem cel puțin 10 puncte în plus. Oricum, nimeni nu se gândea să facem atâtea puncte (n.r. – 28 de puncte). E în continuare bătaie mare pentru evitarea retrogradării. Sper să nu intrăm și noi în horă, ca anul trecut. Din punct de vedere al banilor, noi suntem în aceeași situație ca Brăila și ACS Poli. Toate trei suntem în insolvență, însă ei au 8-9 puncte și sunt la coada clasamentului, noi avem 28 de puncte și suntem la mijloc. Repet, în mare sunt mulțumit de parcursul din acest an. Echipa s-a pus pe picioare, fiindcă la începutul sezonului am avut mari probleme cu alcătuirea lotului. Unii jucători au venit după începerea campionatului. Avem cea mai tânără echipă din serie”, a declarat Bogoi.

 

„Nu Moș Crăciun trebuie să ne aducă banii”

Antrenorul echipei Pandurii a vorbit și despre strategia din iarnă, dar momentan așteaptă banii, pentru ca jucătorii să nu aștepte plicul de la Moș Crăciun.

„Băieții vor pleca în vacanță, după meciul de la Pitești. Vom trage linie după ultima etapă, cu FC Argeș. Eu sper să rămână majoritatea jucătorilor în lot, fiindcă sunt adeptul continuității. Mai avem nevoie și de achiziții, fiindcă avem încă posturi descoperite. Acționarii nu au dat însă banii. Nu înțeleg de ce, fiindcă știu că s-a câștigat un proces. Jucătorii trebuie plătiți. Și eu, și toți cei care muncesc, inclusiv angajații de la club. Am avut foarte multă răbdare, dar sper să se rezolve, în special că vin sărbătorile de iarnă. Nu Moș Crăciun trebuie să ne aducă banii, ci acționarii. Moș Crăciun trebuie să ne dea doar sănătate”.

 

Pârvulescu merită să facă pasul la Liga 1

Bogoi a vorbit și despre posibilitatea ca Pandurii să-i piardă în pauza de iarnă  pe cei doi golgheteri, Tudoran și Pârvulescu.

„Toată lumea trebuie să tindă să joace la un nivel mai sus. Știu că există un interes pentru cei doi, dar eu nu știu să fie vreo ofertă concretă. Pârvulescu ar merita să joace în Liga1, fiindcă a făcut un salt enorm. Anul trecut a dat un gol, acum are deja 12. El încă mai e sub contract cu clubul. Noi suntem însă într-o situație grea, din punct de vedere financiar”, a conchis Bogoi.

Politica