vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Anchetă la o şcoală din Olt, după ce 22 de elevi şi profesorul lor au fost găsiţi dormind în frig într-o catedrală din Alba Iulia

Inspectoratul şcolar va demara o anchetă la o şcoală din Dăneasa de unde profesorul de religie şi 22 de copii au plecat la Alba Iulia şi au fost găsiţi dormind în Catedrala Încoronării, un copil ajungând la spital din cauza frigului.

Inspectorul şcolar general Adrian Bărbulete a declarat că, iniţial, grupul ar fi trebuit să se întoarcă cu trenul, noaptea trecută.

„Este un grup de copii de la Dăneasa, plecaţi cu profesorul de religie. El pleca în fiecare an la Alba Iulia şi nu şi-a luat cazare pentru că zicea că pleacă înapoi cu trenul, noaptea. În timp, văzând frigul şi aglomeraţia, vorbise cu un preot să rămână acolo la o biserică, la Catedrală. De aici, copilului i s-a făcut frig, iar ceilalţi au fost cazaţi într-un cămin. Acum sunt toţi în tren şi vin spre casă, sunt în afara oricărui pericol”,a afirmat Bărbulete.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a adăugat că ISJ va demara o cercetare la şcoală pentru a vedea dacă s-au respectat toate procedurile legale, premergătoare excursiei.

„Noi vom verifica dacă a avut aviz, dacă a avut toate documentele întocmite pentru a putea face această excursie, dacă a avut acordul părinţilor, declaraţiile lor şi aşa mai departe. Sunt o serie de lucruri pe care ar fi trebuit să le fi respectat”, a mai spus Bărbulete.

Politica