miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

”Eco-Student în Dolj”, proiect la final

Asociația Centrul Regional de Voluntariat (C.R.V.) anunță finalizarea activităților proiectului ”Eco-Student în Dolj”. Acest proiect a fost implementat prin intermediul finanțării nerambursabile a Consiliului Județean Dolj, alocată pentru activități non-profit și și-a propus realizarea unei acțiuni ample de ecologizare la nivelul județului Dolj, dar și educarea spiritului civic și de acțiune locală.

Proiectul ”ECO-STUDENT în DOLJ”, implică probleme de mediu reale și identificate la nivelul judetului și abordează rezolvarea acestora prin voluntariat și implicare comunitară. Astfel, echipa de proiect a CRV, alături de tineri din comunitatea locală, a realizat un plan general de acțiune pentru reducerea riscului de poluare. Acestia s-au implicat și au dezvoltat o serie de activități, actionând ca agenți de multiplicare și informare.

Cei 60 de voluntari au identificat și analizat problemele de mediu din comunitățile din mediul rural, astfel prin implicarea acestora și a persoanelor din comunitatea locală s-au realizat acțiuni clare de ecologizare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Eco-Student în Dolj”, a implicat o puternică latură educativă, motivându-i pe oameni să nu mai arunce deşeurile la întâmplare și să păstreze curat mediul în care trăiesc. De asemenea, s-a avut în vedere conștientizarea cetățenilor pentru a transmite un comportament eco-civic și către celelalte categorii de cetățeni ai comunitatilor, mai puțin informați în acest sens.

Prin acest proiect, echipa de implementare a reușit să atingă mai multe obiective:

  • realizarea unei hărți a zonelor contaminate;
  • curățarea celor mai afectate locuri;
  • implicarea comunităților locale;
  • corectarea comportamentelor agresive asupra mediului;
  • promovarea atitudinii prietenoase față de mediu.

Politica