joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lotul echipei naționale de handbal feminin pentru Campionatul European

Ambros Martin s-a hotărât asupra lotului pe care vrea să îl aibă la dispoziție la Campionatul European de handbal feminin din Franța. Competiția va avea loc în perioada 29 noiembrie – 16 decembrie. Naționala României se va deplasa cu un lot de 17 jucătoare, iar una va rămâne rezervă. Pe parcursul campionatului, fiecare reprezentativă va avea dreptul să facă câte două schimbări.

Două foste componente ale Craiovei, mai exact handbaliste care au pus umărul serios la câștigarea Cupei EHF, au fost convocate pentru turneul final. Yuliya Dumanska și Valentina Ardean-Elisei au fost solicitate de Ambros Martin. Dintre componentele actuale ale trupei din Bănie nu a fost chemată nici măcar una. Inițial, Ana Maria Țicu era în vizorul selecționerului, iar convocarea ei fost aproape sigură. Handbalista s-a accidentat destul de serios și nu va face deplasarea în Franța.

Lotul României pentru Euro:

Policlinica Buna Vestire Craiova

Portari: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska

Extreme stânga: Valentina Ardean-Elisei, Cristina Florică

Interi stânga: Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Anca Polocoşer

Centri: Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Mădălina Zamfirescu

Interi dreapta: Ana Maria Dragut, Melinda Geiger

Extreme dreapta: Laura Chiper, Aneta Udriştioiu

-Pivoţi: Crina Pintea, Daniela Raţiu, Raluca Băcăoanu.

România va da piept în grupă cu formații precum: Norvegia, Cehia și Germania. Partida de debut este pe 1 decembrie, cu reprezentativa Cehiei.

Naționala tricoloră a câștigat partidele test disputate înainte de Campionatul European din Franța. La București, fetele antrenate de Martin Ambros au învins Serbia în prima zi a Trofeului Carpați, 29-26, iar în finala mare a turneului s-au impus în fața României B cu 33-24 (21-12).

Politica