vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Expoziţie românească de bijuterie contemporană, la sediul ONU din New York

O expoziţie de bijuterie contemporană românească va fi expusă începând de luni la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite din New York, urmând să aibă vernisajul pe 27 noiembrie. Proiectul se desfăşoară în contextul Comemorării a 100 ani de la încheierea Primului Război Mondial şi sărbătoririi Centenarului României.

Potrivit Asociaţiei Naţionale a Autorilor şi Designerilor de Bijuterie Contemporană, într-un an care marchează pentru toate ţările lumii comemorarea a 100 ani de la încheierea unuia dintre cele mai atroce evenimente din istorie – Primul Război Mondial, bijuteria contemporană se alătură discursului comun ce pare să reunească toate formele de exprimare artistică: filmul, teatrul, literatura, pictura, sculptura, fotografia. Prin actul creării şi al purtării, bijuteria îşi exprimă valoarea instrinsecă printr-un dialog permantent între artist şi purtător, în care povestea se modifică şi evoluează permanent.

Expoziţia ”Camera Lucida”, care a pornit în 2017 ca o provocare pentru artişti din toată lumea să lucreze împreună şi să utilizeze bijuteria contemporană ca un mediu de exprimare artistică şi de analiză intersubiectivă asupra Primului Război Mondial va fi amplasată la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite din New York în perioada 26 noiembrie – 5 decembrie 2018.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Artişti români şi internaţionali din peste 10 ţări (printre care SUA, Franţa, Italia, Spania, Costa Rica, Mexic, Finlanda şi Coreea de Sud) au răspuns provocării şi au colaborat într-un proiect experimental în echipe de câte doi. Rezultatele au vorbit despre trench art, despre scrisori de pe front, despre amintiri de familie şi momente importante din memoria colectiv.

Proiectul este organizat de Assamblage – Asociaţia Naţională a Autorilor şi Designerilor de Bijuterie Contemporană în colaborare cu Misiunea Permanentă a României la ONU, fiind finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Politica