vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Focar de varicelă la o școală din Gorj

Aproximativ 30 de copii de la Şcoala Gimnazială „George Uscătescu”, din Târgu Cărbunești, s-au îmbolnăvit de varicelă. Ultimul caz a fost înregistrat la începutul acestei luni.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj a declarat focarul încă de la începutul lunii octombrie. Cei mai mulți elevi bolnavi de varicelă au fost înregistrați la o clasă de-a treia. Mai exact, 9 cazuri dintr-un total de 23 de elevi. „Focarul s-a deschis în data de 12 octombrie, la clasele primare. În total, la data la care vorbim, sunt 30 de cazuri dintr-un total de 608 copii în colectivitate. Focarul se urmăreşte de la ultimul caz timp de o lună, aceasta este perioada de incubaţie. Ultimul caz a fost înregistrat în data de 5 noiembrie. Sunt forme uşoare de boală, izolate la domiciliu. Măsurile care au fost luate sunt cele obişnuite: triaj zilnic, cu izolarea celor cu simptome, dezinfecţie, aerisire”, a precizat Diana Fârţă, asistent în cadrul Compartimentului Epidemiologia Bolilor Transmisibile al DSP Gorj.

Reprezentanta DSP Gorj a mai explicat că „la primele semne, să se prezinte la medicul de familie, care le eliberează o adeverinţă. Acolo este şi medic şcolar. Este o boală virală, pe simptome se tratează. De regulă, cam în două săptămâni pot să revină la şcoală. Intră în colectivitate doar cu avizul de la medicul de familie. Sunt contagioşi doar atâta timp cât au pustulele acelea pe piele. Medicul de familie al fiecărui copil hotărăşte. Cei care au făcut boala nu o mai fac. E bine să o facă atunci când sunt mici, pentru că fac forme uşoare”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica