sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii învață în frig. „Lemnele sunt netăiate”

Elevii care învață la școala din Ohaba, comuna Bolboşi sunt ținuți în frig. Femeia de serviciu a ieșit la pensie și nu are cine să se ocupe de școală. Autoritățile au încercat să aducă persoane care primesc ajutor social, pentru a le preda lor aceste atribuții, însă fără niciun rezultat. Până vin ninsorile, un șofer din primărie va face focul.

Circa 40 de copii învață în școala din Ohaba. Câţiva asistaţi social făceau curăţenie la şcoală. Aceştia nu au mai trecut, însă, să încălzească şcoala şi nici nu au pregătirea necesară să aibă grijă de centrala termică. Aşadar, micuţii de la grădiniţă şi de la şcoala primară sunt ținuți în frig. Primarul comunei Bolboşi, Gheorghe Bilea, caută soluţii. „Am încercat cu cei de la 416, de la ajutorul social, din martie până în vară, dar nu s-au prea ţinut de sarcini. Ba vin, ba nu vin. De câteva zile, merge un angajat de la primărie de dimineaţă. Aprinde focul. Dar va fi problemă când va începe să ningă pentru că băiatul este şi pe utilajul pentru deszăpezire. Ne gândim să mutăm copiii la şcoala din centru, dar nu cred că va fi spaţiu suficient şi pentru cei de la grădiniţă. Este o situaţie complicată. Nu avem nici contabil la şcoală”, a explicat acesta.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a aflat din presă de această situație. „Am discutat cu domnul director. A transmis că se vor ocupa de încălzirea acestei şcoli câteva persoane care beneficiază de ajutorul social şi prestează muncă în folosul comunităţii. Nu poate fi scos la concurs postul de fochist nici măcar cu sfert de normă pentru că unitatea de învăţământ nu se încadrează în costul standard per elev”, a precizat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica