joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Constructorul sălii polivalente din Slatina trage „mâţa de coadă”

Lucrurile se mişcă în continuare foarte greoi la sala polivalentă din Slatina, firma constructoare profitând de faptul că nu poate fi penalizată deoarece se află în procedura de reorganizare judiciară.

Administratorul public al Slatinei, Cristian Cismaru, a explicat de ce lucrarea avansează foarte greu.

La sala polivalentă, totul este în ograda CNI-ului. Noi avem întâlniri, cel puţin o dată pe lună, lucrurile se desfăşoară oarecum greoi din cauza constructorului, din cauza situaţiei juridice a acestuia, care este în procedură de reorganizare, după ce a fost în insolvenţă. Totul trebuie să treacă pe la lichidatorul judiciar: procurare de materiale, angajări, absolut tot. Se pierde o perioadă foarte mare de timp”, a declarat Cismaru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a adăugat că, dacă ar fi putut fi penalizată, societatea din Galaţi ar fi fost datoare cu mai bine de jumătate din valoarea totală a contractului.

Cred că ei profită de faptul că, pe această perioadă de reorganizare, nu pot fi penalizaţi. Sunt în afara perioadelor contractuale. Dacă nu era această situaţie juridică, penalităţile depăşeau peste 50% din valoare contractului şi atunci nu cred că şi-ar fi permis să aibă aceste întârzieri”, a mai spus city-managerul Slatinei.

În anul 2014, Compania Naţională de Investiţii a preluat lucrarea cu tot cu constructor, firma Vega ’93 Galaţi câştigând deja licitaţia pentru execuţia şi proiectarea clădirii. La scurt timp, societatea a intrat în insolvenţă, autorităţile locale neputând nici să renunţe la contract şi nici să sancţioneze eventualele întârzieri.

Sala ar urma să aibă o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi şi o capacitate de 3.000 de locuri. Pe lângă competiţiile sportive pe care le va putea găzdui, în sala polivalentă vor exista şi spaţii comerciale, dar şi birouri administrative şi săli de conferinţă, iar în faţa clădirii va exista o parcare de 120 de locuri. De asemenea, va fi amenajată o platformă de peste 1.000 de metri pătraţi, care va oferi posibilitatea organizării de concerte în aer liber.

Politica