vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SCM Craiova merge, din nou, în grupele Cupei EHF

Handbalistele de la SCM Craiova au obținut calificarea în grupele Cupei EHF. Deținătoarea trofeului are din nou ocazia să scrie istorie în Europa și să-i scoată pe olteni în stradă. Meciul dintre Craiova și Dortmund s-a încheiat cu victoria trupei din Bănie, scor 19-18. Elevele lui Burcea s-au calificat, după ce în tur au reușit să se impună pe terenul nemțoaicelor, scor 19-17. Partida nu a fost una ușoară pentru oltence, mai ales din punctul de vedere al lotului slăbit de accidentări.

Prima repriză a fost dominată clar de Craiova, chiar dacă oltencele nu s-au desprins la o distanță mai mare pe tabelă. SCM a ajuns în repetate rânduri în fața porții adverse, dar poarta celor de la Dortmund a fost închisă de Clara Woltering. Formația din Bănie a fost împinsă din tribune, iar la pauză, elevele lui Burcea conduceau Borussia cu socrul de 10-9.

Partea scundă a început bine pentru oltence, care conduceau cu 12-10, dar formația din Germania a reușit să întoarcă scorul (12-13), apoi să mărească diferența pe tabelă (12-14), (12-15). În minutul 42, Craiova a beneficiat de o lovitură de la 7 metri, dar Zamfir nu a reușit să o fructifice, iar nemțoaicele au rămas cu trei puncte avantaj. La faza următoare, oltencele au redus din diferență (13-15). Partida a căpătat un ritm mult mai bun. SCM a înscris din nou (14-15), iar la scurt timp a restabilit egalitatea (15-15). Evoluția extraordinară a Clarei Woltering le-a dat mari bătăi de cap craiovencelor. Până la final, Craiova și-a impus jocul și a câștigat meciul la limită, scor 19-18.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bogdan Burcea s-a arătat mulțumit de evoluția echipei. Pentru antrenorul Craivei, fetele au fost magice, iar victoria pe deplin meritată. Tehnicianul își dorește adversari facili în grupe.

În condițiile lotului, mă bucur că au avut puterea să depășească momentele grele din repriza a doua. A fost o victorie meritată, în condiții grele. M-a sunat cineva și mi-a spus să inventez ceva. Pentru mine, fetele au fost magice pentru a 13-a oară. Obiectivul este primul meci. Trebuie să avem noroc la tragerea la sorți. Este foarte important. O vom lua pas cu pas. Sunt foarte multe echipe care ne depășesc ca și buget. Este greu să mergem pe ambele planuri. În Liga Națională, Craiova a pierdut puncte importante. Nu suntem o echipă de subsolul clasamentului, așa cum am fost catalogați. Să nu ne îngroape nimeni, atâta timp cât mai respirăm. Am avut meciuri și mai grele, cu echipe puternice. Sunt câteva fete care au învățat cum se fac victoriile. Le felicit din inimă. Vreau să mă bucur de moment. Pentru handbalul românesc, Craiova va reprezenta tricolorul în grupele EHF”, a declarat Bogdan Burcea.

Handbalistele din Bănie și-au manifestat bucuria la finalul partidei. Oltencele au cântat cu galeria și nu au uitat să le mulțumească suporterilor prezenți în Sala Polivalentă din Craiova.

A fost o victorie muncită. Unitatea grupului și-a spus din nou cuvântul. Suntem fericite și ne bucurăm că am reușit să le facem o bucurie acestor oameni minunați. Le mulțumim din suflet și îi așteptăm în continuare lângă noi. Vom luat totul pas cu pas. Nu mi-a fost teamă. Ne-am dorit să luptăm 60 de minute. Am știut că vom reuși. Suntem puține, dar suntem inimoase. Așteptăm să jucăm cu oricine. Cu siguranță a fost și victoria Anei”, a spus Cristina Florianu.

Accidentată, dar alături de colege din tribună, Ana Maria Țicu este nerăbdătoare să revină pe parchet. Handbalista speră să fie aptă pentru meciurile din grupă.

Este victoria fetelor. Ele au muncit pe teren 60 de minute. Am fost lângă ele din tribună. Sper că le-am transmis energia mea. Îmi pare foarte rău că nu am putu să fiu pe teren. Este cel mai greu să nu joci. Să stai în tribună. Sper să fiu aptă din ianuarie. Îmi doresc să joc în grupă”, a spus Ana Maria Țicu.

Politica