vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Stejarii se pregătesc pentru două întâlniri puternice

Naționala de rugby a României va întâlni sâmbătă, 17 noiembrie, în primul meci World Rugby al acestei luni, echipa Statelor Unite ale Americii. Partida va avea loc pe Stadionul de rugby din Complexul Sportiv Ghencea de la ora 14:00 și va fi transmisă în direct de Telekom Sport. Încasările din vânzarea biletelor la acest meci vor fi redirecționate către fostul căpitan al Stejarilor, Petre Mitu, afectat de o boală nemiloasă, scleroză laterală amiotrofică.

Pentru această partidă, staff-ul tehnic format din Thomas Lièvremont -antrenor principal, Danie de Villiers și Dănuț Dumbravă – antrenori secunzi, a stabilit un lot de 31 de jucători, 16 înaintași și 15 jucători de treisferturi. Din aceștia, 4 evoluează în Franța, 8 provin de la CSM București, 7 de la Timișoara Saracens, 7 de la CSA Steaua, 3 de la CSM Știința Baia Mare, unul de la Universitatea Cluj și unul de la Clubul Școlar Sportiv Numărul 2 Baia Mare.

Față de lotul care a pregătit meciul cu Portugalia, Stejarilor li s-au alăturat doi jucători noi, Laurențiu Nica și Răzvan Ilișescu, în timp ce cinci jucători au revenit la cluburile lor: Alexandru Țăruș, Marius Antonescu, Mihai Macovei, Andrei Gorcioaia și Valentin Ursache.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Este important că am scăpat de presiunea meciului cu Portugalia, ne pregătim acum pentru două întâlniri puternice, trebuie să ne pregătim foarte bine pentru că atât Statele Unite ale Americii, cât și Uruguay sunt calificate la Cupa Mondială. Vor fi adversari tari, de cu totul alt nivel, trebuie să fim mult mai buni decât în meciul cu Portugalia și să îmbunătățim acele lucruri care nu au mers cum trebuie în acea partidă. Am încredere că băieții vor munci și mai mult, își vor păstra motivația și concentrarea și că vom face un rugby frumos și de calitate”, a declarat Thomas Lièvremont, antrenorul principal al României.

 

Jucătorii convocați pentru meciul cu SUA:

PILIERI: Ionel Badiu (Romains), Alexandru Savin (CSM București), Alexandru Gordaș (CSM București), Constantin Pristăviță (CSM Știința Baia Mare), Laurențiu Nica (Universitatea Cluj)

TALONEURI: Eugen Căpățână (Timișoara Saracens), Andrei Rădoi (Timișoara Saracens), Florin Bărdașu (CSM București)

LINIA A II-a: Johan Van Heerden (Perpignan), Adrian Moțoc (Agen), Marian Drenceanu (Timișoara Saracens), Marius Iftimiciuc (Timișoara Saracens)

LINIA A III-a: Cristian Chirica (CSM Știința Baia Mare), Damian Strătilă (CSA Steaua), Adrian Ion (CSM București), Răzvan Ilișescu (Blagnac)

MIJLOCAȘI LA GRĂMADĂ: Florin Surugiu (CSA Steaua), Tudorel Bratu (CSM București), Valentin Calafeteanu (CSM București)

MIJLOCAȘI LA DESCHIDERE: Tudor Boldor (CSA Steaua), Daniel Plai (CSA Steaua)

ARIPI: Ionuț Dumitru (CSA Steaua), Robert Neagu (CSA Steaua), Vlăduț Zaharia (Timișoara Saracens)

CENTRI: Tangimana Fonovai (CSM București), Florin Vlaicu (CSM București), Vlăduț Popa (Timișoara Saracens), Alexandru Bucur (CSM Știința Baia Mare)

FUNDAȘI: Cătălin Fercu (Timișoara Saracens), Ionel Melinte (CSA Steaua), Paul Popoaia (CSS 2 Baia Mare)

Stejarii vor juca cu Statele Unite ale Americii pentru a noua oară, ultima dată cele două reprezentative întâlnindu-se în 2016, la București, Stejarii impunându-se atunci cu 23-10 (20-0) și câștigând în premieră Cupa Pershing. Acest trofeu este pus la bătaie de Federația Română de Rugby începând cu anul 2014, între echipele celor două țări în amintirea partidei disputate la Olimpiada Militară, “Jocurile Interaliate”, organizate în 1919, de comandantul șef al Forței Expediționare Americane, Generalul John Joseph Pershing, pentru a marca sfârșitul Primului Război Mondial. De altfel, de acele meciuri se leagă și debutul României în partidele test. În ceea ce privește palmaresul, vulturii conduc cu 6-2 în întâlnirile directe, până acum fiecare echipă adjudecându-și câte o dată Cupa Pershing.

În următorul meci, Stejarii vor întâlni selecționata Uruguayului, pe 24 noiembrie, ora 14:00. Meciul se va disputa tot pe Stadionul de rugby din Complexul Sportiv Ghencea.

sursa: frr.ro

Politica