joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marius Toma: „Ne dorim să ajungem în top 6”

Antrenorul coordonator al baschetbaliștilor de la SCM U Craiova, Marius Toma, a vorbit despre parcursul foarte bun al craiovenilor din acest start de sezon, despre aportul antrenorului în evoluția echipei, dar și despre inspirația de a aduce la club un antrenor psiholog. Marius Toma a ținut să scoată în evidență atmosfera din cadrul grupului, dar și meritele pe care le au antrenorul și psihologul echipei. Jucătorii cu experiență sunt și ei printre protagoniștii acestui nucleu unit din Bănie.
„Poate că anul acesta avem un nucleu mai bun de jucători, avem o atmosferă în cadrul echipei. Meritul pentru aceste lucruri este al antrenorului, Todorov. El are experiență în România și în afară. Este un antrenor cu o carte de vizită impresionantă în Balcani. El este principalul plus. Dă echilibru în sânul lotului. Jucătorii își știu rolul. Ne bucurăm de seria rezultatelor bune. Pe de altă parte, aceste rezultate vin și pentru că am adus un antrenor psiholog. I-a fost ușor să asambleze 6 jucători tineri în corpul echipei. Această chimie a fost realizată de el și i-a fost ușor pentru că și jucătorii cu experiență i-au fost alături. Am construit în fiecare an echipe care au avut obiective mărunte. Nu am construit știind unde suntem din punctul de vedere al nivelului nostru, al bugetului. Nu ne-am gândit să punem ca obiectiv locul trei sau o finală. Ne-am știut lungul nasului”, a spus Marius Toma la Divizia Locală.

Din punctul de vedere al antrenorului coordonator, această ediție de campionat este una mult mai echilibrată față de anii precedenți. Oltenii vor să mențină un ritm bun și să ajungă în top 6. Toma a vorbit și despre amânarea partidei cu Steaua, din debutul campionatului. Atunci, formația craioveană nu s-ar fi putut baza pe doi jucători.
„Nu mai este cum era acum trei-patru ani, când aproape toate favoritele se impuneau. Este un campionat mult mai echilibrat. Suntem foarte bucuroși pentru această serie bună. Trebuie să menținem ritmul. Toată lumea așteaptă să obținem în continuare rezultate bune. Ne dorim să ajungem în top 6. Merităm să ajungem acolo. Ar fi rodul unei activități de succes. De acolo vom vedea ce se va întâmpla. Am acceptat amânarea cu cei de la Steaua pentru că și noi am pierdut doi jucători în presezon. Baschetul este dur. Trebuie să fim sănătoși și să obținem cât mai multe victorii. Vom avea o misiune foarte grea la Timișoara. Toată lumea ne dă favoriți, dar nu este așa. Ei joacă fiecare meci ca și pe ultimul. Atmosfera va fi extraordinară. Dacă ne vom face schemele de joc și vom rămâne sănătoși, este perfect. Nu știu dacă este cel mai echilibrat lot, dar este cel mai lucid. Meciul de la Cluj a fost un accident. Avem mai mulți jucători. Nu depindem de unul. Chiar dacă unul ratează, ceilalți acceptă situația. Acest lucru contează foarte mult. Este cel mai lucid lot. Nu se ceartă pe teren, nu își reproșează. Este o liniște atipică pentru noi. Suntem mai vulcanici. Lucrurile vin de la sine”.

În următoarea rundă, SCM U Craiova joacă pe terenul celor de la SCM Timișoara, luni, 19 noiembrie, de la ora 18.00.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica