vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, vizită în Craiova: „Suntem foarte pregătiţi de o cooperare cu România şi cu judeţul Dolj”

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Tamar Samash, a efectuat, luni, o vizită în Craiova, unde s-a întâlnit cu comunitatea evreiască dar şi cu reprezentanţii municipalităţii şi ai judeţului.

La Consiliul Judeţean Dolj, ambasadoarea, însoţită de prof. dr. Corneliu Sabetay, președintele Comunității Evreilor din Craiova, a avut o întrevedere cu preşedintele instituţiei, Ion Prioteasa, vicepreşedintele Oana Bică, dar şi cu prefectul judeţului Narcis Purcărescu.

Şeful administraţiei doljene i-a făcut o prezentare a judeţului, a instituţiilor de cultură, dar şi a potenţialului judeţului pentru a primi investitori.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Ne bucură această vizită. Ne bucurăm că ați ajuns în județul nostru, un județ frumos, unul din primele mari județe, un județ unde au trăit români foarte bogați. Au trăit oameni care și-au luat bogăția din agricultură. Se spune că atunci când vremea ne ajută, cât plouă foarte bine, această zonă a țării poate să dea hrană pentru întreaga Românie. Partea de urban, Craiova, care înseamnă apropae jumătate din populația județului este implicată economic. Noi spunem că este un timp al nostru, al acestei zone să se dezvolte după ce și în partea de Timișoara și în cea de București s-au așezat foarte mulți investitori, acum a venit vremea să se ridice și această zonă. Avem şi parcuri industriale și capacități de producție, terenurile nu sunt așa de scumpe cum sunt în alte părți și avem și o deschidere extraordinară către investitori. Și pe dumneavostră, vă rugăm, dacă veți întâlni oameni care vor să vină, să investească, să îi direcționați către noi. Îi primim cu toată prietenia”, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Tamar Samash consideră că zona este una optimă pentru dezvoltarea unor parteneriate: „Suntem foarte pregătiţi de o cooperare cu România şi cu judeţul Dolj. Este un loc unde poţi găsi oameni buni şi cu posibilitatea unei colaborări. Sper că sunt israelieni care doresc să investească aici, dar sunt sigură că putem colabora şi mă bucur că am ajuns aici, într-un loc încărcat de istorie, cu o mare comunitate evreiască. Trebuie amintită buna colaborare dintre comunitatea evreiască şi vecinii săi de aici”.

Ambasadorul a mai spus că la 30 de ani de la prima sa misiune în România a găsit aici oameni mult mai optimişti.

„Având în vedere că prima misiune a dumneavoastră aici, în România, a fost acum 30 ani, normal că revenirea este extraordinară. Deja în judeţul Dolj sunt 6 firme cu capital israelian, însă având în vedere că la nivel naţional sunt în jur de 6.000 eu zic că reprezentarea în Dolj este destul de modestă. E loc pentru mult mai mult”, a declarat, la rândul său, prefectul judeţului Dolj, Narcis Purcărescu.

Anterior vizitei de la Palatul Administrativ al judeţului Dolj, ambasadorul Israelului în România a mers la Primăria Craiova, unde s-a întâlnit cu viceprimarul Adrian Cosman.

„Am avut onoarea să fiu gazda Excelenței Sale, doamna Tamar Samash – Ambasadorul Statului Israel în România, întâlnire la care am discutat despre viitoarele colaborări bilaterale între Municipiul Craiova și comunități din Statul Israel. Excelența Sa, doamna Tamar Samash, a lăudat Craiova, fiind plăcut surprinsă de obiectivele culturale ale orașului, de centrul vechi, de felul în care arată municipiul. La finalul întrevederii, Excelența Sa a promis că va reveni cu prima ocazie în Craiova pentru intensificarea colaborării cu autoritățile locale”, a afirmat Cosman.

Tamar Samash este ambasador al Israelului în România din 2015, însă abia acum a vizitat Craiova. Între anii 1988 și 1991, Tamar Samash a fost adjunct al ambasadorului israelian în România.

 

Politica